Pienaar ne može bez Evertona, Pogrebnjak formu za Euro traži u QPR-u!

STEVEN PIENAAR, jedan od najboljih nogometaš iz Južnoafričke Republike, očigledno ne može bez Evertona. Vratio se na Goodison Park drugi put u karijeri, ovaj put iz Liverpoola.

Prije šest godina je Pienaar kao talentirani nogometaš Ajaxove škole došao u dortmundsku Borussiju, no tamo se zadržao tek jednu sezonu i potom pristupio Evertonu u posudbenom aranžmanu. Naknadno je Everton otkupio njegov ugovor, ali je Pienaar 2011. otišao u Tottenham gdje se, kao i u Borussiji, zadržao kratko.

Na kraju aktualnog prijelaznog roka Pienaar je opet došao u Everton i to ponovno na posudbu koja će trajati do kraja sezone.

O Pienaaru su u Tottenhamu vrlo često pričali u sličnom tonu kao i o hrvatskom reprezentativcu Niki Kranjčaru. Bila su to dva "jaka" igrača Spursa koje drže na klupi za pričuve. I dok je Pienaar očigledno našao klub u kojem će više igrati (barem do kraja sezone), Niko se nije pomaknuo od White Hart Lanea.

QPR: Pogrebnjak IN, Zamora OUT

U posljednjim trenucima zimskog prijelaznog roka u Queens Park Rangersima posve su izmijenili napadački izgled momčadi. Naime, nakon Djibrilla Cissea (30), na Loftus Road je stigao ruski nogometni reprezentativac Pavel Pogrebnjak (28), a otišao je Bobby Zamora (31).

Napustio je Zamora Craven Cottage nakon četiri godine uz pet milijuna funti odštete, a za QPR je potpisao dvoipogodišnji ugovor.


"QPR je sigurno klub koji ide prema naprijed. Zaista se dobro slažem s novim menadžerom. On je netko tko će odvesti ovaj klub prema naprijed", rekao je Zamora, koji će se u novom klubu pridružiti bivšem menadžeru Fulhama Marku Hughesu.

Odlazak Zamore u Fulhamu su nadomjestili Pogrebnjakom koji je stigao iz Stuttgarta, a potpisao je šestomjesečni ugovor do kraja sezone.

Pogrebnjak je napustio  Stuttgart nakon tri godine, a u novoj sredini se nada vratiti izgubljenu formu i izboriti nastup u ruskoj reprezentaciji na Euru u Ukrajini i Poljskoj.

Pročitajte više