Pitamo vas: Treba li početnik Kovač ostati izbornik Hrvatske?

Montaža: Index

SVI se slažu kako je trener bez iskustva teško podbacio na SP-u, gdje je imao igrače za plasman u drugi krug, ali ih nije znao složiti u momčad.

Jasno je kako Hrvatska nema reprezentaciju za sam svjetski vrh, niti je itko očekivao novu broncu ili finale, ali ekipa koja ima Modrića, Rakitića, Mandžukića, Perišića... mora puno bolje i više od onog što je pokazala nakon što ju je u ruke dobio izbornik koji je prije toga vodio juniore Salzburga i nekoliko utakmica mladu reprezentaciju.

Kovač je nakon dva poraza u tri utakmice skupine na udaru kritika navijača, novinara, pa čak i njegovih trenerskih kolega i bivših suigrača iz reprezentacije.

Griješio je u odabiru igrača, sastavljanju momčadi, taktici i to je bilo očito, a u zadnjoj utakmici, protiv izravnog konkurenta za prolazak u osminu finala, Meksiko (kojem je trebao bod, ali je uzeo tri i zabio jednako toliko golova), u odnosu na Kovačevu Hrvatsku izgledao je poput Španjolske otprije četiri godine, nepobjedivo i nedostižno.

Nedvojbeno dobra reprezentacija ipak nije toliko grandiozna, kao što je izgledala dok je na komadiće razbijala Hrvatsku, koja doista mora puno bolje, posebno u tako važnoj utakmici i pred očima cijelog svijeta.

Međutim, Kovač kao i svi njegovi neuspješni prethodnici odbija se posuti pepelom i priznati greške koje su nedvojebene i očite, što samo još više iritira njegove brojne oponente i kritičare.

Ali, ima i onih koji se zalažu da se i ovom trenerskom početniku, kao i Biliću i Štimcu prije njega, da još koja prilika i da nastavi (kao što je predsjednik saveza Šuker već potvrdio) voditi reprezentaciju i u kvalifikacijama za EP.

Neki zato što simpatiziraju Kovača, a neki zbog toga što cijelu situaciju komentiraju tako tipično hrvatski, sliježući ramenima uz "nemamo boljeg..."

Pitamo vas zato, kako ćete okrenuti palac Kovaču?
 

 

Pročitajte više