Pjaca show na Maksimiru: Dinamo sa četiri komada razbio Istru

Foto: Hina

DINAMO je u 26. kolu HNL-a slavio protiv Istre sa 4:1. Prvo ime susreta bio je Marko Pjaca, koji je postigao dva gola.
 
Pjaca opravdao poziv u reprezentaciju
 
Pozivnica Nike Kovača bila je dodatna motivacija za Marka Pjacu koji je sjajnu predstavu protiv Istre okrunio s dva pogotka. Trenera Modrih Zorana Mamića posebno može veseliti suradnja između Pjace i novog maksimirskog bisera Ante Ćorića, koji je proigravanjima uvelike podsjetio na Luku Modrića.
 
Istra u velikim problemima

S druge strane, trener Istre 1961 Zvonko Pamić sada se nalazi u velikim problemima. Osijek ih je jučer remijem protiv Rijeke bacio u zonu ispadanja, a postoji mogućnost da u 27. kolo uđu kao posljednjeplasirana momčad HNL-a. Naime, Zadar ima utakmicu i dva boda manje, a u slučaju da Štimčeve trupe slave protiv Slavena, Istra će pasti na 10. mjesto.

Što se tiče utakmice, gledali smo atraktivno prvo poluvrijeme u kojem su pala čak četiri pogotka. Modri su već u 12. minuti načeli goste preko Machada, koji je sjajnim udarcem iz slobodnjaka s 20 metara matirao Lovrića. Machadu je to bio drugi uzastopni pogodak u HNL-u. U prošlom je kolu poentirao na Poljudu kada je spasio Dinamo od poraza protiv Hajduka.
 
Henriquez se izjednačio sa Čopom

U 32. minuti na 2:0 povisio je Henriquez, kojem je ovo bio 12. ovosezonski pogodak u dresu Dinama. Ubojitom Čileancu nedostaje samo jedan gol da prestigne Duju Čopa.

Istra se probudila tek pred kraj prvog dijela. Igrala se 42. minuta kada je Franjić sjajno podvalio loptu u prostor za Špehara, koji je odapeo sa 16 metara u donji desni kut Eduardova gola.

Ipak, završna riječ pripala je Dinamu. Pjaca i Ćorić odigrali su akciju "ala Barcelona". Nakon kratkog dodavanja, Ćorić je dodavanjem izbacio trojicu protivničkih braniča, a Pjaci je preostao onaj lakši dio posla. U drugom poluvremenu pao je tempo igre, ali Pjaca je u 77. minuti uspio ponovno matirati Lovrića. Bio mu je to šesti ovosezonski pogodak.
 
Početni sastavi:
 
Dinamo: Eduardo - Pinto, Šimunović, Sigali, Matel - Vukojević, Gonçalo - Ćorić, Machado, Pjaca - Henriquez
 
Istra 1961: Lovrić – Pavlović, Gregov, Obšivač, Heister – Henrique, Franjić – Matoš, Pamić, Špehar - Radonjić
 

Pročitajte više