Pletikosa: Igrao sam protiv Ronalda, Ronaldinha i Kake, ovog Brazila se ne bojim

Foto: Index

HRVATSKA reprezentacija u Brazilu je već treći dan. Niko Kovač igrače je poštedio napora nakon dolaska u kamp Tivoli, ali danas su već u punom pogonu pred sutrašnji prijateljski ogled s Australijom.

Pred novinare je izašao Stipe Pletikosa koji je otkrio što mislio o novoj službenoj lopti za SP te što očekuje od otvaranja s Brazilom 12. lipnja.

"Mislim da je dobro što igramo protiv Brazila na otvaranju. Veći pritisak će biti na njima. Lijepo je znati da će nas gledati pola svijeta. Što smo bliže utakmici, to sam mirniji", rekao je Stipe i dodao kako od Brazila ne strahuje jer je već osjetio što znači biti pod paljbom najuspješnije reprezentacije svijeta. Na SP-u 2006. Kaka je probio Pletikosu za 1:0 u skupini.

"Iskreno, nakon što sam igrao protiv Ronalda, Ronaldinha, Adriana i Kake, nemam straha. Ne bojim se, ali imam respekta prema njihovim sadašnjim igračima. Svi brazilski nogometaši mogu riješiti utakmicu jednim potezom".

"Sammir me iznenadio, dobro se hrani"

Na pitanje domaćih novinara komentirao je hrvatske Brazilce.

"Fantastični su igrači. Jako me iznenadio Sammir, vidim ga u teretani, kako se dobro hrani i kako živi. Potreban nam je da nam donese dodatnu kvalitetu kad to bude potrebno".

Prokomentirao je i druge suigrače, a posebno ga je zadivio Ivan Perišić: "Zabio je lijepa dva gola u Osijeku protiv Malija. Mislim da će ovo biti njegovo SP"

Hrvatska u petak igra protiv Australije posljednju pripremnu utakmicu pred početak SP-a.

"Smeta me što previše pričamo o Brazilu, a sutra je Australija. Trebamo već sutra bildati to samopouzdanje, a onda razmišljati o Brazilu, pa onda dalje...", rekao je Stipe i okrenuo se sutrašnjem protivniku:

"Igraju slično nama, rade visoki presing, a imaju puno igrača s `našim` prezimenima. Najvažnije je da pobijedimo i da ostanemo zdravi nakon utakmice".

"Lopta je dobra, golmani se neće žaliti"

Sa novom loptom za SP, popularnom "Brazucom" je zadovoljan.

"Lopta je stvarno dobra. Vratari se sigurno neće žaliti. Ne mogu reći da toliko leluja, dobra i kod ispucavanja, tako da neće biti problem za nas vratare", dodao je Pletikosa.

 

 

Pročitajte više