Pletikosa: Kovač je pogriješio s Rakitićem i Modrićem u Brazilu

Foto: Hina

"NIJE mi žao, mene nitko nije tjerao na oproštaj, ja sam sam tako odlučio", rekao je Stipe Pletikosa tri mjeseca nakon što se oprostio od hrvatske reprezentacije.

Vratar Rostova osvrnuo se na Svjetsko prvenstvo na kojem je Hrvatska natjecanje razočaravajuće završila u grupnoj fazi. Smatra da je izbornik Niko Kovač pogriješio što je Ivana Rakitića i Luku Modrića koristio predefenzivno.

"Činjenica je da su Rakitić i Modrić trebali igrati na drugim pozicijama, daleko bliže protivničkim vratima. Uostalom, Niko je to neposredno i priznao po sastavu za utakmicu protiv Azerbajdžana. Modrića i Rakitića nije trebalo, nije ih se smjelo žrtvovati i staviti u defenzivnu poziciju", izjavio je Pletikosa za Slobodnu Dalmaciju.

O oproštajima: Ja sam na strani igrača

Uz Pletikosu su se od reprezentacije oprostili otkako je Kovač izbornik i Ognjen Vukojević, Eduardo Da Silva i Nikica Jelavić.

"Svatko ima svoje razloge, ja sam na strani igrača u smislu da ovi, koji su mnogo dali za reprezentaciju, zaslužuju korektniji tretman. Ne kažem da moraju igrati, izbornik tu ima sva prava, ali se s njima trebalo postupiti nježnije."

Pročitajte više