Počeo i "drugi Euro": Poljski huligani napali Engleze i Ruse u Lodzu!

PUNO se o tome pisalo uoči Eura, poljski policajci su najavljivali da će pokušati spriječiti na sve načine, ali očito je neizbježno - već prvog dana huligani su im pokazali zube.

U Lodzu, trećem poljskom gradu po veličini, gdje su smješteni engleski navijači, 50-ak huligana s obilježjima LKS Lodza i reprezentacije Poljske napalo je u jednom pubu navijače koji su govorili ruskim i engleskim jezikom.

Svjedoci napada rekli su reporterima Telegrapha kako su "maskirani muškarci ispred puba pristigli u automobilima", nakon čega su "počeli napadati ljude i zabarikadirali vrata".

U napadu je ozlijeđeno dvoje ljudi: "Neke mlađe momke su oborili na pod i počeli ih cipelariti. Bilo je strašno, nepomično su ležali na podu, mislio sam da su mrtvi. Izvadio sam mobitel i nazvao policiju, da bi se nakon nekoliko minuta počeli dizati", rekao je jedan Poljak koji se nalazio u pubu.

Inače, Telegraph piše i kako je policiji do dolaska u pub trebalo više od 10 minuta te kako su napadnuti prije incidenta pjevali pjesme na ruskom i engleskom.

Pročitajte više