Početak kraja Sportske televizije: 12 novinara dobilo otkaz, uprava ostaje!

Foto: Hina

UPRAVA posrnule Sportske televizije uputila je novogodišnju "čestitku" dijelu svojih zaposlenika u vidu obavijesti o neproduživanju ugovora o radu. Ugovori sad već bivšim zaposlenicima prestaju vrijediti 31.12 i neće biti produženi. Zanimljivo da je obavijest o neproduživanju ugovora potpisala ista uprava koje je SPTV bacila na koljena.

Kompletna uprava počevši od direktora televizije Petra Čavlovića, inače zaposlenika H1 telekoma, njegovog zamjenika Darka Butkovića, inače zaposlenika Privrednog vjesnika, Gordane Gaćeše i Jure Ozmeca te direktora marketinga Ivana Jurkovića ostat će na svojim mjestima.

Kao zaposlenici SPTV-a u 2014. godinu ući će dvojica realizatora, tri režisera, dvije računovotkinje, grafičar te jedan jedini novinar. Uz navedene, tri osobe koje su na porodiljnom dopustu također ostaju jer ih zakon štiti od otkaza, a ukupno se neće produžiti 12 ugovora.

Što znači ovaj potez za televiziju zapravo? Ovo je priprema za održavanje hladnog pogona, održavanje frekvencije s nečim što zapravo i nije televizija, a to se vidi prema broju novinara koji ostaju (1) te broju snimatelja. Na kanalu će se vrtjeti magazini, reprize i emisije vanjske produkcije. Nadaju će da će im u nekom razdoblju uletjeti poslovni partner, konkretno nadaju se će im Styrija i, eventualno, HRT pomoći.

"SPTV ne može ponuditi zaposlenicima nove ugovore"


HOO je u proračun za sljedeću godinu prvi put stavio stavku SPTV, ukupno 3 milijuna kuna što nije ni pola od onoga što im treba za hladni pogon.

"Zaposlenici SPTV-a nisu dobili otkaze, već njihovi ugovori koji ističu 31.12 neće biti produženi zbog realne situacije. Odluka saveza po pitanju SPTV-a bit će 13. siječnja. Savezi HOO-a do tada se moraju izjasniti, a u toj situaciji SPTV ne može ponuditi zaposlenicima nove ugovore", izjavila je za Index glasnogovornica HOO-a Manuela Sentđerđi.

Zašto uprava ostaje na svom mjestu?

"To su oni kojima ugovori ne istječu 31.12 nego u nekom kasnijem periodu", kazali su nam u HOO-u.

Pročitajte više