Pogledajte kako je Giga "skinuo" stil Andrije Ankovića: I dalje ću pucati penale!

Foto: J. Prkić / Cropix

PRED oko 1500 gledatelja Hajduk je u finalu turnira u Gabeli pobijedio podgoričku Budućnost 3:0 i osvojio Memorijal Andrije Ankovića. U prvom dijelu mreže su mirovale, a Hajduk je u višu brzinu ubacio u nastavku susreta.

U  53. minuti Budućnost je načeo Sušić, prekrasnim udarcem pod gredu s nekih 12 metara, da bi nakon pet minuta znalački u donij lijevi kut pogodio i Kouassi. Točku na , četiri minute prije kraja, postavio je Giga Vuković, koji je u Hajduk došao upravo iz Budućnosti. No, u prvom dijelu ipak je malo "popustio" svojima, promašivši jedanaesterac nakon rušenja Tomaša u šesnaestercu.

Kouassi je proglašen i najboljim igračem turnira, dok je Gigi Vukoviću uručena nagrada za stil igre kojim je najviše podsjetio na Andriju Ankovića, nekadašnjeg napadača Hajduka i  Kaiserslauterna, kojim se Gabela ponosi. 

Giga je drugi put na pripremama promašio jedanaesterac, ali to ga nimalo ne brine. U  Turskoj, protiv Dynama iz Dresdena također nije bio uspješan s bijele točke.

"Zašto ne bih pucao penale u prvenstvu? Imam samopouzdanje, puno sam penala zabio, doduše neke sam i promašio, ali uvijek sam spreman pucati s bijele točke", Dalmacija Newsu rekao je Vuković koji je protiv Budućnosti nosio i kapetansku traku, u odsustvu ozlijeđenog Maloče.

Pročitajte više