Pogledajte što kažu Dinamovci: Savršena utakmica!

Foto: Hina, Guliver Image/Getty images
Video: Dario Dalmacija /Index

ZORAN MAMIĆ dao je Junioru Fernandesu priliku protiv Arsenala od prve minute i nije pogriješio. Čileanac je odigrao sjajnu utakmicu, a zabio je i drugi gol u 2:1 pobjedi hrvatskog prvaka nad Arsenalom, najvećom od osamostaljenja Hrvatske. 
 
>>> OPŠIRNIJE O POTHVATU DINAMA NA INDEXOVOJ TEMI: ANALIZE, FOTOGRAFIJE SLAVLJA I VIDEO MATERIJAL 
 
"Jako sam sretan jer mi je ovo prvi nastup u Ligi prvaka i još sam u njemu zabio pogodak. Ovo je prava timska pobjeda. Sretan sam i ponosan", rekao je Junior Fernandes, koji je gol posvetio čileanskoj nogometnog legendi Ivanu Zamoranu.
 
"Posvećujem gol Zamoranu, mom igračkom idolu koji je imao prometnu nesreću u Buenos Airesu. Srećom dobro je i nije teže ozlijeđen", izjavio je Fernandes i poručio: "Ovo mi je jako sretan dan!"
 
Pivarić: Nikome ne priznajem da je bolji
 
Za prvi Dinamov gol zaslužan je Josip Pivarić.
 
"Presretan sam zbog gola, ali i zato što smo dobili utakmicu i ušli u povijest", rekao je Pivarić i dodao:
 
"Ovo je tek prvo kolo. Na sljedećoj utakmici mogu obećati da ćemo dati sve od sebe. Nije bilo lako jer su igrači Arsenala svjetske klase. Međutim, ja sam sportaš koji se nikad ne predaje, ne priznajem nikome da je bolji. Ne pobjeđuje uvijek favorit na papiru."
 
Pjaca: Apetiti ne rastu
 
Veliku pobjedu na Maksimiru je gledalo oko 15 tisuća navijača, a Marko Pjaca je pohvalio atmosferu.
 
"Odigrali smo praktički savršenu utakmicu. Znali smo da se možemo nositi s njima i prekrasan je osjećaj pobijediti jednu od najboljih europskih momčadi. Publika? Prekrasna atmosfera, nadamo se tome na svakoj utakmici. Bilo je stvarno lijepo."
 
Slijedi gostovanje kod Bayerna, koji je s 3:0 pobijedio Olympiacos.
 
"Apetiti nam uopće ne rastu, znamo da će kod Bayerna biti jako teško."
 
Antolić otkrio recept: Čekali smo ih...
 
Kapetan Domagoj Antolić otkrio je kako je Dinamo srušio Arsenal...
 
"Ponosan sam što sam predvodio ovu momčad. Odigrali smo taktički savršenu utakmicu i zaslužili smo pobijediti. Čekali smo veliki Arsenal, znali smo da trebamo biti strpljivi i koncentrirani sto posto. Na kraju je stigla sjajna pobjeda i presretni smo. Zahvaljujemo navijačima na podršci i mislim da je ovo najljepša pozivnica za sljedeće, za Poljud i Allianz Arenu također."
 

Pročitajte više