Pogledajte tko su novi protivnici Peraka i Jonesa na FFC-u 4!

Foto: Fight site

FINAL Fight Championship ovog petka u Zadar dovodi neke od najboljih boraca u regiji i Europi, nema nikakve sumnje kako nas čekaju zaista sjajni mečevi, unatoč brojnim problemima koje je organizator imao posljednjih tjedana oko popisa borbi.


U posljednji tren otpao je protivnik Mare Peraka, no čelnik promocije Orsat Zovko uspio je ipak pronaći novog borca koji je spreman odraditi borbu protiv jednog od najopasnijih teškaša na ovom području.

Radi se o mađarskom borcu Tiboru Joniu koji dolazi iz kluba Putbull u Budimpešti. U svojoj profesionalnoj MMA karijeri odradio je šest mečeva te je ubilježio četiri pobjede, a iza sebe ima također iskustvo natjecanja u amaterskim borbama. Tibor ima 24 godine, visok je 190 centimetara te ima približno 105 kilograma.

Jason Jones, jedan od najboljih europskih poluteškaša u ringu će se naći s Poljakom Maciejom Browarskim koji neće biti nimalo lak suparnik. Iza njega je, prema Sherdog profilu, 12 odrađenih profesionalnih mečeva. U osam borbi je slavio, a posljednji put nastupio je protiv Michala Glutowskog, ali je poražen sudačkom odlukom nakon 15 minuta borbe. Prije toga imao je niz od četiri pobjede.

"Stvarno smo muku mučili zadnjih dana s otkazima, ozljedama boraca i drugim problemima, no na kraju je sve ispalo i više nego dobro. Wojcika ćemo prebaciti za Osijek, ako se oporavi od viroze, a umjesto njega je ušao mladi Mađar koji će, siguran sam, ispuniti očekivanja. Niti Peraku ova situacija nije laka jer evo do jučer nije znao protiv koga se bori. Teško se na taj način pripremati za meč. Ovo je očito takav sport, odnosno takav posao. Posebno se veselim meču Jones vs. Browarski. Nizozemac je u ovom trenutku jedan od najboljih boraca Europe u kategoriji do 93 kg, a Browarskog svi hvale. Vidjet ćemo u petak koliko će uspjeti napraviti protiv Jonesa“, rekao je prvi čovjek FFC-a Orsat Zovko za Fight Site.

FFC 4 raspored borbi:


MMA: Marko Lukačić VS Antonio Mijatović
MMA: Luka Jelčić VS Davis Vasić
K-1: Ante Verunica VS Igor Mihaljević
MMA: Antun Račić VS Bojan Košednar
K-1: Emil Zoraj VS Zlatko Bajić

K-1: Jason Wilnis VS Zoran Majkić
MMA: Jason Jones VS Maciej Browarski
MMA: Ivica Trušček VS Vaso Bakočević
K-1: Mladen Brestovac VS Sergei Lascenko
MMA: Maro Perak VS Tibor Joni

Pročitajte više