Pogledajte vaganje uoči UFC on Fuel: "Maldonado može podnijeti udarce, ali ne više od Pokija"

SVI borci, uključujući i našeg Igora Pokrajca, prošli su na službenoj vagi za UFC on Fuel 3 event koji se održava u noći s utorka na srijedu 16. svibnja s početkom u 02:00h.

Pokrajac je imao točno 93 kilograma baš kao i njegov protivnik Fabio Maldonado, no hrvatski borac je izgledao kud i kamo bolje, izrezanije i fizički spremnije od Brazilca. Nekih posebnih napetosti na tradicionalnom odmjeravanju nije bilo. Dvojac se sportski pozdravio i nakon poziranja sišao s bine.

Hambi: "Pokrajac mora biti brži i pokretniji od Brazilca"

“Cijela atmosfera je jako pozitivna, ozračje je vrlo optimistično i s veseljem očekujemo najprije vagu, a onda sutra i dvoboj”, izjavio je za Fightsite uoči vaganja Pokrajčev glavni trener Goran Babić “Hambi”, dodavši kako je u hotelu vidio i Brazilca Maldonada.

“Iskreno govoreći izgleda mi prilično ‘vodenasto’ pa vjerujem da je ispred njega posao skidanja kilograma. Mislim da bi u ovom meču fizička sprema mogla imati čak i presudan utjecaj. Igorov kondicijski trener Goran Sajko je odradio vrhunski posao i, ako borba ode u tri runde, vjerujem da je tu naša prednost. No, to tek treba vidjeti”, dodao je Hambi.

“Smatram da smo odradili sjajan pripremni ciklus. Igor je vrlo okretan, sjajno se kreće i imam dojam da nikada nije bio ovako brz. To je bitno za ovaj dvoboj jer je Maldonado dobar udarač. Pokrajac mora biti brži i pokretniji od Brazilca. Nema sumnje da Maldonado može primiti dosta udaraca, no vjerujte mi da nitko ne može primiti više od Pokija. Tu je i pitanje čvrstoće gdje je Pokrajac također u prednosti. Sve u svemu, uvjeren sam u pobjedu jer je Igor iz meča u meč sve spremniji i kvalitetniji. To je nešto što ohrabruje. Gotovo da uči kao robot što je sigurno odlika velikih boraca”, poručuje Babić.

Igoru prognoziraju nokaut večeri: “Maldonado nikada nije pao, no za sve postoji prvi put”

BleacherReport je u članku posvećenom bonusima večeri prognozirao da će Igor uzeti svoj prvi dodatak na plaću i to za najatraktivniji nokaut večeri. Svoje predviđanje temelje i na ostatku popisa boraca koji ne vrvi nokauterima, ali i na posljednjem dvoboju Pokrajca u kojem je teško nokautirao Krysztofa Soszynskog.

“Kada pogledaš popis borbi, zaista nema mnogo boraca koji u svojoj karijeri imaju atraktivnih nokauta. Brad Tavares ima pokoji, no oni su raštrkani tijekom godina. Onda smo odlučili vidjeti tko je napravio nešto dobro u zadnje vrijeme? To je legitimna točka za ovakav izbor. Igor Pokrajac je u posljednjem meču nokautira Soszynskog u prvoj rundi i nadam se da će nastaviti u tom ritmu i protiv Maldonada”, stoji u objašnjenju koje zaključuje:

“S obzirom da Maldonado nikada nije bio nokautiran u karijeri, to ovaj odabir čini još težim. No, za sve ima prvi put.”

Prijenos uživo starta u noći s utorka na srijedu 16. svibnja s početkom u 02:00h, a možete ga pogledati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (kanal 25, MaxTV).

UFC on Fuel 3 vaga:

Dustin Poirier (145) vs. Chan Sung Jung (145)
Jorge Lopez (171) vs. Amir Sadollah (171)
Donald Cerrone (155) vs. Jeremy Stephens (155)
Jeff Hougland (135) vs. Yves Jabouin (135)
Fabio Maldonado (205) vs. Igor Pokrajac (205)
Tom Lawlor (186) vs. Jason MacDonald (185)

Uvodne borbe:

Marcus LeVesseur (155) vs. Cody McKenzie (155)
Brad Tavares (185) vs. Dongi Yang (186)
T.J. Grant (155) vs. Carlo Prater (155)
Rafael Dos Anjos (156) vs. Kamal Shalorus (155)
Jeff Curran (135) vs. Johnny Eduardo (135)
Francisco Rivera (134) vs. Alex Soto (135)

Pročitajte više