Pokrajac: Beltran se voli potući, no iskusniji sam, kvalitetniji i čvršći!

DRUGI PUT u UFC karijeri Igor Pokrajac će zamijeniti Anthonyja Perosha. Hrvatski borac je prvi put uskočio u dvoboj protiv Krysztofa Soszynskog na UFC-u 140 što se pokazalo kao pun pogodak jer je Kanađanina nokautirao za samo nekoliko sekundi. Ovaj put je na redu Joey Beltran. Srdačni i neuništvi Mexicutioner je protivnik po mjeri za Pokrajca koji voli upravo takve - beskompromisne borce koji previše ne kalkuliraju i vole se potući na nogama. Dvoboj je na rasporedu 16. prosinca u dalekoj Australiji na UFC on FX 6 priredbi.

U ekskluzivnom razgovoru za Fight Site, Pokrajac je najavio meč koji bi ga trebao vratiti na pobjedničke staze.

Cijene li čelnici UFC-a želju za uskakanjem u posljednji trenutak?

"Mislim da cijene, ja sam uvijek spreman uskočiti ukoliko se neki borac ozlijedi ili zbog nekog razloga ne može nastupiti. No, to je naš posao i ne bih od toga radio 'veliku stvar'. Već više puta sam se javio Joeu Silvi s kojim sam u kontaktu da se mogu boriti ako treba i već sam jednom ranije uskočio upravo umjesto Anthonyja Perosha. Žao mi je zbog njega što se već drugi put ovako ozlijedio, a ja sam morao uskočiti umjesto njega."

Koliko je teže pripremiti se kada je ovakva situacija i nema vremena za puni ciklus priprema?

"Ja sam uvijek u konstantnom treningu i u dobroj formi pa mi se nije tako teško spremiti za meč. Ponudio sam se i za meč protiv Mauricija 'Shoguna' Rue prošlog ljeta, no njega mi nisu dali. Dali su mi Vinnyja Magalhaesa. Volio bih da se možemo često boriti jer mi taj ritam od pet-šest mečeva godišnje odgovara. Nažalost, UFC ima preko 400 boraca i potrebno je oko 5 mjeseci da svi dođemo na red."

Objektivno govoreći, koliko je potrebno vremena da se borac savršeno spremi za jedan MMA meč?

"Smatram da je tri ili četiri tjedna dovoljno da se borac spremi, naravno, ako je u treningu. Mečevi za titulu prvaka ili 'main event' na pet rundi su nešto drugo. Vidjeli smo sada GSP-a i Condita kako 25 minuta rade u istom ritmu. Za tako nešto je potrebno ipak malo više priprema. Ima boraca koji skidaju jako puno kilograma pa im pripreme traju i do 12 tjedana jer su na startu puno teži nego na dan vaganja. Treba sve te kile skinuti."

Beltran bi trebao biti protivnik po ukusu? Udarač, ne kalkulira previše...

"Nikada nisam birao protivnike, no istina je da mi odgovaraju borci koji se vole potući na nogama. Beltran je upravo takav. Smatram se ipak iskusnijim, kvalitetnijim i čvršći borcem, pogotovo kada je u pitanju parter i hrvanje. On je na nogama vrlo srčan i to poštujem."

Beltran se nedavno borio protiv Stipe Miočića. Koliko se može naučiti iz tog meča?

"Gledao sam njegov meč protiv Stipe Miočića i tamo sam praktički vidio sve što sam trebao, odnosno neke njegove nedostatke koje mogu iskoristiti. Kada su u pitanju borci koji mogu primiti toliko udaraca kao on, onda uvijek postoji opasnost da se istrošite u pokušaju da ga završite. U tu je zamku upao Stipe, no na kraju je ipak pobijedio. Gledao sam i meč protiv Te Hune koji je relativno lako pobijedio. No, i on je napravio grešku u pokušaju da dovrši posao pa je u jednom trenutku došao na rub snaga."

Najjače oružje Mexicutionera su čvrsta brada i top u rukama?

"Svi govore da ima jak udarac, no to je relativno. Koliko sam vidio do sada je samo jednog protivnika završio TKO-om, a to je bio izvan UFC-a. Voli se potući, to je istina, no ozbiljne borce zapravo nije ugrozio. Spremam se na meč na tri runde koji bi mogao otići do odluke."

Osim trenera Babića, tko putuje u Australiju?

"Opet nastupam na jednom manjem eventu koji ne donosi sponzore i zbog toga mi je teško u Australiju voditi drugog člana tima. Nažalost, sa mnom ide samo moj glavni trener Goran Babić. Čuo sam se s Peroshem i on će mi biti u kutu za meč protiv Beltrana. Zbog toga mi je posebno drago."

U posljednje vrijeme surađuješ s bivšim UFC borcem Goranom Reljićem...

"Stvarno se moram zahvaliti Goranu Reljiću s kojim odlično surađujem u zadnje vrijeme. Pomaže mi svojim zanjem i iskustvom na parteru. Mislim da se radi o suradnji na obostrano zadovoljstvo."

Austalija znači i dalek put. Koliko će to utjecati na sam meč?

"Već sam naviknut na daleka putovanja i to mi neće smetati. Najveća briga će mi biti kako će put podnijeti moj trener Babić i hoće li biti turbulencija kojih se on boji. Tamo ću stići već u nedjelju, gotovo tjedan dana prije eventa, pa ću imati dovoljno vremena za prilagodbu. Trenirat ću svaki dan u vrijeme kada ću imati borbu pa vjerujem da ću se dodatno prilagoditi."

Pročitajte više