Pokrajac spektakularnom borbom do treće UFC pobjede u nizu: "Cro Cop me naučio primati udarce"

IGOR POKRAJAC je sjajnim nastupom u američkom Fairfaxu, na UFC on Fuel 3 priredbi, stigao do treće pobjede u nizu i četvrte ukupno u najjačoj svjetskoj MMA promocije. Hrvatski borac je jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri spektakularne runde dvoboja svladao Brazilca Fabija Maldonada.

Dva suca su nakon 15 minuta prednost u sve tri runde dali Igoru, dok je jedan bodovao s 2:1. Novim slavljem, naš je majstor napravio velik korak prema samom vrhu kvalitetom natrpanje kategorije do 93 kilograma.

Mnogo stvari, koje su se pretpostavljale prije početka samog dvoboja, su se pokazale kao istina. Jedna od njih je i ta da obojica boraca imaju zaista granitne brade. Tijekom tri runde i Maldonado, ali i Igor, našli su se u izuzetno teškim situacijama, no ostali su na nogama izmjenjujući teške udarce s obje strane. Posebno impresivnu bradu ima Brazilac koji je u najmanje tri navrata preživio nokdaun na nogama. Da nije tako Pokrajac bi ubilježio i treći uzastopni trijumf prekidom s obzirom na sve što je pokazao u Faifaxu.

Maldonado pokazao koliko udaraca može podnijeti

Meč je krenuo gotovo perfektno za našeg borca. Igor je uspio srušiti Maldonada i stići do dominantne “polugard” situacije iz koje je imao dobru priliku ugroziti svog protivnika. Nažalost, osim što je kvalitetno kontrolirao situaciju na podu, hrvatski MMA majstor nije uspijevao napraviti neku veću štetu. Na koncu se odlučio na pokušaj gušenja s leđa, no umjesto ugrožavanja svog protivnika, skliznuo je s Maldonada i on se našao u nezavidnoj doljnjoj poziciji. Čim se dvoboj nastavio na nogama, Brazilac je uspio plasirati odličnu seriju i uzdrmati Pokrajaca koji je u tim trenucima preživio pravu kišu udaraca, no nekako je stigao do druge runde.

I u drugoj dionici smo gledali pravi rat. Maldonado je dominirao u klinču kratkim aperkatima i krošeima, a Pokrajac je vraćao odličnim koljenima koja su u nekoliko navrata pronalazila pravi put do brazilčeve brade. Na samom kraju prilično izjednačene runde Maldonado je uspio iz jedne situacije meč prebaciti na parter, no nije bilo dovoljno vremena da nešto ozbiljnije napravi iz polugard pozicije.

U konačnu rundu Igor je ušao bolje te je vidno iscrpljenijeg protivnika u najmanje dva navrata uspio dobro ispogađati odličnom kombinacijom koja mu je prolazila cijeli meč (zadnji direkt, lijevi kroše). No, Maldonado se na kraju vraća pa smo imali prilike gledati okršaj spuštenih šaka koji je publika u Faifaxu nagradila ovacijama. Unatoč tome što je odluka otišla na Pokrajčevu stranu, valja čestitati i Maldonadu na srčanoj i hrabroj borbi.

Pokrajac: Bila mi je ovo najteža borba u UFC karijeri

"Četiri mjeseca sam naporno trenirao. Bila mi je ovo najteža borba u UFC karijeri. Kad me Fabio srušio odmah na početku, pomislio sam "kako ovaj udara", ali tijekom borbe me udarao samo u tijelo, a tu sam jak jer sam godinama trenirao s Cro Copom i naučio primati jake udarce. Dominirao sam u borbi i drago mi je da sam pobijedio", rekao je Pokrajac nakon borbe.

"Sretan sam što sam pobijedio, iako samo radim svoj posao. Čekam iduću borbu, ne znam tko će mi biti protivnik, ali ja sam spreman."

Novinari ga nisu propustili zamoliti i da prokomentira odličnog Korejca, koji mu je još jednom oteo bonus “ispred nosa”. "Nadao sam se da se neću boriti opet na istoj priredbi kao i on. Nevjerojatno, on je dobar borac i čestitam mu na pobjedi i bonusima", rekao je hrvatski borac.

Pokrajac sada u UFC-u ima odličnih 4:3, dok je Maldonadu ovo bio drugi uzastopni poraz nakon Kylea Kingsburyja.

Korejski Zombi Pokrajcu ponovno ukrao bonus

Sve dok na scenu nisu stupili Chang Sung Jung i Dustin Poirier Pokrajac i Maldonado činili su se kao sigurni dobitnici bonusa večeri za najbolji okršaj. U meču koji je odlučivao o novom izazivaču u pero kategoriji, Korejac je gušenjem (D’Arce choke) u 4. rundi svladao nadolazeću zvijezdu Dustina Poiriera. Uzeo je pritom dodatak za najbolje prisiljavanje na predaju, ali i najbolji meč večeri. Očito Pokrajčevo uvjeravanje i razgovor s kolegom nije urodio plodom.

U 2011. je upravo Chang Sung Jung bio odgovoran za dva nezaboravna trenutka. Postao je prvi borac u povijesti UFC-a koji je slavio polugom na kičmu “twister”, da bi zatim nokautirao Marka Hominicka za samo 7 sekundi postavivši tako novi UFC rekord. Dakako, za oba poteza je dobio sočan bonus. Sada je zaradio dupli (po 40 tisuća dolara) za submission i općenito nastup protiv Poiriera. Zbrojeno, u tri borbe, Korejac je zaradio četiri bonusa.

“Zombi” je dominirao i u prve tri runde, gurnuvši svog protivnika u nekoliko navrata na sam rub provalije. No, Poirier se uspio spasiti i od nokdauna i od pokušaja trokuta i armbara. Kada je u 4. rundi izgledalo da snaga Chang Sunga pomalo kopni i da ovim spektakularnim tempom više ne može izdržati, Korejac je izvukao još jednog asa iz rukava. Povezao je aperkat, kroše i leteće koljeno, a onda je posao dovršio na parteru gušenjem. Poirier nije želio tapkati pa je sudac prekinuo meč nakon što je ovaj pao u nesvijest.

Spomenimo i to da je Tom Lawlor uzeo dodatak na plaću za najbolji nokaut večeri i to protiv Jasona MacDonalda.

Od ostalih dvoboja valja izdvojiti pobjede Donalda Cerronea i Yvesa Jabouina. Obojica su deklasirali svoje protivnike Jeremyja Stephensa, odnosno Jeffa Houghlanda. Iako nisu uspjeli dovršiti posao prije konačnog sudačkog gonga, ono što su pokazali u tri runde dvoboja bilo je zaista impresivno. “Kauboj” se ovom pobjedom vratio na pobjedničke staze nakon poraza od Natea Diaza, a Jabouin nastavlja sa slavljima koje bi mu uskoro trebale donijeti mjesto prvog izazivača.

Sve u svemu, UFC on Fuel 3 je opet pružio vrhunske dvoboje i mnogo kvalitetne MMA akcije.

Dana White propustio prvi UFC u 11 godina zbog odlaska na operaciju

Dana White je propustio noćašnji UFC on Fuel 3 event što je prvi ovakav slučaj u 11 godina od kada vodi američku promociju.

Razlog nedolaska u Fairfax nije umor ili zasićenost mnogobrojnim priredbama. Dapače, čelnik promocije je priznao da ga ubija to što iz prvog reda neće gledati svoje borce…

“Prvi event koji ću propustiti u 11 godina i to me ubija. Sutra imam operaciju u Los Angelesu i vjerujte mi da bih radije bio u dvorani”, poručio je White preko svog Twittera dodavši da se ne radi o nimalo bezazlenoj stvari…

“Imam bolest koja se zove Menierova i vjerujte mi da se ne radi o zabavi”, dodao je White.

Ova rijetka bolest prema dostpunim informacijama na internetu obično zahvaća populaciju od 40 do 60 godina, a utječe na sluh i balans. Liječnici još uvijek ne znaju koji su pravi uzroci bolesti koja napada unutarnje uho. Simptomi se mogu ublažiti lijekovima i operacijom, no vrlo često se vraćaju i nakon tretmana.

Glavne borbe:

Chan Sung Jung def. Dustin Poirier via Prisiljavanje na predaju (D’arce choke), 4R
Amir Sadollah def. Jorge Lopez by Podjeljena odluka sudaca (29-28, 28-29, 29-28)
Donald Cerrone def Jeremy Stephens by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Yves Jabouin def. Jeff Houghland by Jednoglasna odluka sudaca  (30-27, 30-27, 30-27)
Igor Pokrajac def. Fabio Maldonado by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 28-28, 30-27)
Tom Lawlor def. Jason MacDonald by KO (udarci), 1R, 0:50)

Uvodne borbe:

Cody McKenzie def. Marcus LeVesseur by Prisiljavanje na predaju,  (Guillotine Choke), R1, 3:05
Brad Tavares def. Dongi Yang defeated by Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28
)T.J. Grant def. Carlo Prater by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Rafael Dos Anjos def. Kamal Shalorus by Prisiljavanje na predaju (Rear-naked choke), R1, 1:40
Johnny Eduardo def. Jeff Curran by Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)
Francisco Rivera def. Alex Soto by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Pročitajte više