Pokrajac uoči svoje 10. UFC borbe: Jimmo je opasan nokauter!

Foto: Screenshot

IGOR POKRAJAC će 15. svibnja u kanadskom Winnipegu deseti put ući u UFC-ov oktogon. Na drugoj strani kavez će stajati opasni domaći udarač Ryan Jimmo.

U velikom intervjuu za Fight Site, Pokrajac je najavio novi dvoboj u najjačoj svjetskoj promociji, ali se i osvrnuo na K-1 WGP Finale koje je oduševilo svijet.

"Već sam više od mjesec dana u stalnom kontaktu s ljudima iz UFC-a i dogovaram kada bih mogao imati svoj sljedeći nastup. S obzirom na veliku gužvu i ogroman broj boraca, jedini termin koji mi se nudio je bio 15.6 i Kanada, odnosno meč protiv Ryana Jimma. Prihvatio sam dvoboj čim su mi ga ponudili."

Što je najbitnije znati o Kanađaninu Jimmu?

"Ryan Jimmo ima sjajan score i samo dva poraza u karijeri što dovoljno govori o njegovim kvalitetama. Jedini poraz u UFC-u mu je zadao Te Huna i to sudačkom odlukom. Sjećamo se svi kako je nokautirao Anthonyja Perosha za 7 sekundi. Lako je zaključiti da se radi o sjajnom udaraču razornog udarca."

Priprema li se već taktika?

"Ja nikada ne slažem taktiku, nego pripremam moguće scenarije koji bi se mogli dogoditi tijekom meča. Tako je i sada. Krenuo sam s intenzivnim pripremama i bit ću potpuno spreman za meč."

Perosh bi mogao dati neki savjet s obzirom da se borio s njim?

"S Peroshem sam u konstantnom kontaktu jer se radi ne samo o mom suborcu, nego i o prijatelju. I prije nego sam dobio ovaj meč smo pričali o njegovom dvoboju s Jimmom. Rekao mi je ono što sam i sam znao, a to je da se radi o jako dobrom borcu koji jako udara. Više od toga mi nije mogao reći jer je njihov meč trajao samo 7 sekundi."

Opet u Kanadi... Treći put od dolaska u UFC?

"Imam prilično dobra iskustva s Kanadom tako da mi je drago da ću opet tamo nastupiti. Krenut ću kao i obično nekoliko dana ranije kako bih se mogao prilagoditi vremenskoj razlici."

Na istoj priredbi se bori i Stipe Miočić...

"Da, dobra je stvar da će i Stipe nastupiti na istoj priredbi. Već sam se čuo i s njegovim liječnikom Paulom Biondichem koji mu uvijek pomaže u fizičkoj pripremi i koji je i meni već pomagao u prošlosti. Dogovorili smo se da ćemo surađivati i uoči ovog meča što će sigurno biti jedan plus za mene."

Prošlog vikenda si se našao i u trenerskoj poziciji kada si bio u kutu Goranu Reljiću na meču protiv Jana Blachowicza. Kakva su iskustva?

"KSW je sjajna organizacija u kojoj sam i sam nastupao prije gotovo deset godina. Od tada su zaista mnogo napredovali u svakom smislu i sada se radi o vjerojatno najjačoj europskoj MMA promociji. Produkcija, ring, izlasci boraca...sve to podsjeća u mnogome na legendarni Pride. Goran je bio dobro spreman, lako je skinuo kilograme, no nažalost meč nije otišao u smjeru koji smo htjeli. Nekih većih posljedica nema i siguran sam da će se vrlo brzo vratiti jer se radi o kvalitetnom borcu."

Propustio si K-1 WGP Finale u Zagrebu?

"Nažalost, nisam bio u mogućnosti uživo prisustvovati ovom spektaklu jer sam bio u Poljskoj. No, bio sam u  konstantnom kontaktu sa svojom suprugom koja je bila u dvorani. Ona mi je javljala rezultate. Kasnije sam vidio snimku i to je bez sumnje daleko najbolja produkcija koja je ikada viđena u Europi ili na K-1 eventima. Bio je  zaista spektakularno. Čestitke organizatorima."

Kakvi su bili mečevi?

"Ljudi u Hrvatskoj ne razumiju neke stvari vezane uz turnirski način borbe. Tu je mnogo taktiziranja i kalkuliranja i svaki meč u ovakvom sistemu ne može biti atraktivan i ne može biti nokaut. Turnir obično osvaja onaj koji se do finala provuče bez ozljeda i onaj koji je najmudrije odradio svoj posao. Čestitke Mirku koji je osvojio K-1 WGP i tako na najbolji mogući način okrunio svoju karijeru. Bilo je zasluženo."

Pročitajte više