Poljski izbornik Smuda objavio popis za Euro

FRANCISZEK SMUDA, izbornik poljske nogometne reprezentacije, objavio je konačni popis od 23 igrača za Europsko prvenstvo koje će se igrati u Poljskoj i Ukrajini.

"Ovo je najteži trenutak u mojoj trenerskoj karijeri", rekao je Smuda na početku press konferencije, a potom se zahvalio Tomaszu Jodlowiecu iz Polonije, Kamilu Gliku iz Torina, te napadaču Legije iz Varšave Michalu Kucharczyku koji su bili na prvom popisu.

Grzegorz Sandomierski, vratar belgijskog Genka, zamijenit če Arsenalovog golmana Lukasza Fabianskog koji je ozlijedio rame na treningu.

"Velika šteta za njega. Bio je u dobroj formi, vidjelo se to na treninzima."

Trojac iz njemačkog prvaka i osvajača Kupa Borussije Dortmund: Robert Lewandowski, Kuba Blaszczykowski i Lukasz Piszczek velika su snaga domaćina Eura.

"Oni čine našu okosnicu momčadi", rekao je poljski izbornik.

Poljaci su ostvarili dvije pobjede na pripremnim utakmicama, obje s 1:0, protiv Latvije i Slovačke. Posljednju utakmicu pred Euro odigrat će sljedeće subote u Varšavi protiv Andore. Poljska je na Eurpskom prvenstvu u skupini s Grčkom, Češkom i Rusijom. Prvi nastup imat će 8. lipnja u Varšavi protiv Grčke. Budući da kao domaćini nisu igrali kvalifikacije za Euro, bit će to njihova prva službena, natjecateljska utakmica nakon 968 dana.

"Jasno da imamo šanse proći skupinu i plasirati se u četvrtfinale. Najvažnija nam je prva utakmica protiv Grčke", smatra Smuda.

Konačni popis za Euro:

vratari: Wojciech Szczesny (Arsenal), Przemyslaw Tyton (PSV Eindhoven), Grzegorz Sandomierski (Genk)

braniči: Sebastian Boenisch (Werder Bremen), Marcin Kaminski (Lech), Damien Perquis (Sochaux), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Marcin Wasilewski (Anderlecht/), Jakub Wawrzyniak (Legia), Grzegorz Wojtkowiak (Lech)

vezni igrači: Kuba Blaszczykowski (Borussia Dortmund), Dariusz Dudka (Auxerre), Kamil Grosicki (Sivasspor), Adam Matuszczyk (Fortuna Düsseldorf), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor), Rafal Murawski (Lech), Ludovic Obraniak (Bordeaux), Eugen Polanski (Mainz), Maciej Rybus (Terek Grozni), Rafal Wolski (Legia)

napadači: Pawel Brozek (Celtic), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Artur Sobiech (Hannover)

Pročitajte više