Poljud eksplodirao: Balić i Kiš slomili Norvežane

Foto: Index, Hina, Čitatelji Indexa

HAJDUK je s 2:0 pobijedio norveški Stromsgodset i osigurao ugodnu prednost pred uzvrat u gostima za tjedan dana. Paklenu atmosferu na Poljudu razbuktali su golovima Balić i Kiš u drugom poluvremenu.

Nošeni podrškom više od 25 tisuća navijača Splićani su bili bolja momčad od čvrstog Stromsgodseta, stvorili niz prilika, ali mreže su mirovale sve do odmora. U prvom dijelu i gosti su pokazali da nisu bezopasni, ali je Hajduk spasila stativa kod udarca Kastratija u 10. minuti.

Unatoč nadmoći, Splićani su prvu veću priliku ubilježili u 27. minuti kada je snažan šut Vlašića obranio vratar Pettersen, pokušavali su iz daljine i Vlašić i Roguljić no bez uspjeha. Pettersen je čak četiri puta branio Vlašićeve udarce.

Dvoboj je odlučio briljantni potez Andrije Balića koji je u 67. minuti doveo domaće u vodstvo na oduševljene prepunih tribina. 17-godišnji beznjak prihvatio je odbijenu loptu i sa dvadesetak metara uputio snažan i precizan volej koji je odsjeo u samom kutu norveškog gola.

Nastavili su Bijeli pritiskati. Ohandza se mučio u napadu s norveškim braničima, pa ga je u 78. zamijenio Kiš. U 88. minuti slobodan udarac Caktaša s 30 metara jedva je obranio norveški vratar. Čekao se kraj utakmice kada je Hajduk ponovo zatresao mrežu. U posljednjoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju vrlo raspoloženog Nikole Vlašića Kiš je glavom pogodio za velikih 2:0.
 


 HAJDUK - STROMSGODSET 2:0

Slavlje igrača i navijača na Poljudu!

Posted by Index Sport on 30. srpanj 2015
 

Atmosfera s Poljuda...

Posted by Index Sport on 30. srpanj 2015

 

HAJDUK: Kalinić - Tudor, Nižić, Milović, Pejić - Jefferson - Roguljić (Maloku, 61), Balić (Sušić, 74), Caktaš, Vlašić - Ohandza (Kiš, 77)

STROMSGODSET: Pettersen - Vilsvik, Madsen, Valsvik, Hanin - Roening (Moen, 82), Abu, Fossum - Kastrati (Jradi, 72), Olsen (Soerum, 66), Wikheim 


 

I Norvežanke navijaju za HajdukUživo > http://goo.gl/UGJGGz

Posted by Index Sport on 30. srpanj 2015

Pročitajte više