Porazi Rijekinih protivnika: Doma izgubili i Standard i Feyenoord

Foto: Feyenoord

NOGOMETAŠI Standarda, prvog suparnika Rijeke u G skupini Europske lige, doživjeli su domaći poraz od Oostendea 3:5 u susretu sedmog kola belgijskog prvenstva.
 
Standard je poveo golom Jeffa Louisa u 26. minuti i bio je to jedini gol u prvom poluvremenu. No, u nastavku je uslijedila golijada. Gosti su u prvih šest minuta drugog dijela okrenuli rezultat golovima Elimanea Coulibalyja (48) i Sebastiana Siania (51). Standard je u 60. minuti izjednačio preko Igora de Camarga, ali je Oostende vrlo brzo zabio još dva gola, a strijelci su bili Julien De Sart (65-autogol) i Fernando (71). Tračak nade domaćinu je pružio Mujangi Bia smanjivši na 3-4 u 77. minuti, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Niels De Schutter četvrtim golom za Oostende u sudačkoj nadoknadi.
 
Standard se trenutačno nalazi na tek 11. mjestu s osam bodova, sedam manje od lidera Anderlechta.
 
Domaći poraz je upisao i Feyenoord koji je u Rotterdamu izgubio od Willem II 1-2. Golove za goste zabili su Frank van der Struijk (8) i samuel Armenteros (23), dok je strijelac za Feyenoord bio Colin Kazim-Richards (75). Feyenoord je trenutačno na 11. mjestu s pet bodova, sedam manje od lidera PSV-a.
 
U skupini G se nalazi i Sevilla koja u nedjelju na Sanchez Pizjuanu dočekuje Getafe.
 
Rijeka u prvom kolu G skupine Europske lige gostuje u četvrtak kod Standarda, a u drugom susretu se sastaju Sevilla i Feyenoord.

Pročitajte više