Porazna večer za Interove "starce": Na Velodromeu pali u posljednjim sekundama!



INTER je pao na Velodromeu! (1:0). U utakmici koja se rasplamsala pred sam kraj, Ayew je nakon kornera Valbuene u sudačkoj nadoknadi pobjegao Chivuu i glavom s peterca zabio za pobjedu.


szólj hozzá: Marselha 1-0 Inter

Uoči uzvrata osmine finala Lige prvaka Inter ima težak zadatak na svom terenu, ako želi do trećeg uzastopnog četvrtfinala. Utakmica posrnulih velikana nije ponudila puno šansi, posebno u prvom dijelu. Inter nastavlja sa svojim trendom očajne igre u sredini terena, ali i u obrani. Sneijder je prednjačio u pogrešnim dodavanjima, dok je Chivu najveći krivac za pogodak jer nije pokrio 22-godišnjeg reprezentativca Gane.

Unatoč pobjedi, ni Marseille večeras nije briljirao, baš kao ni u francuskom prvenstvu ove godine (12 bodova udaljen od vrha). Inter je u još nezahvalnijoj situaciji i spas mora tražiti kroz Ligu prvaka. U uzvratu će morati napasti i možda je to prilika da pogledamo i bolju utakmicu.

Inter je doživio četvrti poraz u nizu i to bez postignutog pogotka. Iako su u sastavu imali devet igrača koji su prije dvije godine u finalu pobijedili Bayern i osvojili Ligu prvaka, bila je to porazna večer za Nerazzurre.

Ayew je, pak, zabio četiri od osam Marseilleovih golova ove sezone, a zanimljivo je i da je Inter pet od osam pogodaka u aktualnoj Ligi prvaka primio u posljednjih 15 minuta.

Inter je praktički jedinu pravu šansu na utakmici imao u 11. minuti. Cambiasso je ubacio, ali poluvolej Forlana vratar Mandanda je uspio iščupati ispod prečke.


szólj hozzá: Forlan - chance vs Marseille

U 37. minuti Zarate je uspio prihvatiti Cambiassovo povratno dodavanje, ali loše puca i vratar Marseillea to lako zaustavlja. Da je u udarcu bilo više snage, lopta bi vjerojatno završila u golu. U drugom poluvremenu vratari nisu dotakli loptu do posljednjih deset minuta. Najbolja prilika za Marseille, ne računajući pogodak, dogodila se u 78. minuti, kada je Amalfitanov ubačaj glavom dočekao Ayew, ali je njegov udarac otišao pored gola. Ayew je u igru ušao u 73. minuti umjesto nevidljivog Brandaoa. Bilo mu je dosta da nokautira Inter koji je večeras dostigao i jedan rekord: istrčao je na teren s najstarijom ekipom u povijesti Lige prvaka. 

Sudac: Cuneyt Cakir (Turska)

Pročitajte više