Poreč želi domaćinstvo završnice SEHA lige

Foto: RK Poreč

RUKOMETNI klub Poreč najavio je nastavak rukometne Premijer lige, koja započinje ovoga vikenda. Sportski direktor kluba Eduard Džoni, trener Saša Ilić i kapetan momčadi predstavili su javnosti zacrtane ciljeve, kako rezultatske tako i organizacijske, a ispred predstavnika medija izašla su i nova lica.

Konferenciju je otvorio sportski direktor kluba Eduard Džoni koji je naglasio kako je zadovoljan financijskom situacijom u klubu:

"Zadovoljni smo suradnjom sa Gradom i Sportskom zajednicom, uplate su redovitije, što nam je omogućilo da zatvorimo neka prošla dugovanja i ta vremena su sada iza nas. Zatvorili smo financijsku sliku za sljedeću godinu, što nas čini jednom od najsređenijih rukometnih sredina u državi", dodavši kako su ciljevi uprave borba za vrh hrvatskog rukometa kako bi se ostvario plasman u neki od europskih natjecanja.

Na spomen plasmana u SEHA ligu, uz osmjeh je nadodao: "Trenutno nije cilj, nazvao bih to tihom željom."

Džoni je javnosti predstavio i promjene u igračkom kadru, Marko Buvinić, koji je pred potpisom za Metalurg iz Skoplja: "Ponuda je za Buvinića bila idealna prilika za napredak u karijeri. Budući je sa nama imao ugovor do kraja ove sezone, mi ga u odlasku nismo spriječavali."

Poreč se pojačao, cilj je regionalna liga

Predstavljeni su i novopridošli igrači.

Krunoslav Pahanić donedavni je igrač Đakova, te je trenutno četvrti strijelac tekuće sezone rukometne Premijer lige, dok je Srećko Jerković pristigao iz još jednog premijerligaškog kluba, Splita. Posljednje pristigli Tomislav Huljina u Poreč dolazi iz Bundeslige, točnije iz Lubbecka, gdje je igrao sa proslavljenim reprezentativcima, Dragom Vukovićem i Nikolom Blažićkom.


Kapetan ekipe Matija Rađaković novim je igračima zaželio dobrodošlicu ta kaže kako su novi dečki u svlačionici odlično prihvaćeni, uostalom poznaju se više godina:

"Poznajem neke od njih već nekoliko godina i zadovoljan sam što su danas dio naše ekipe. U Poreču sam već 7, 8 godina i mislim kako je ovo najjača momčad Poreča otkako sam tu", ponovno naglasivši kako je želja svih Porečana plasman u SEHA ligu.

SEHA liga je tržište od 60 milijuna ljudi

Eduard Džoni predstavio je i ono što se u medijima već neko vrijeme nagađa, a riječ je o organizaciji završnice SEHA lige u Poreču: "Kada već spominjemo regionalnu, odnosno SEHA ligu, spomenut ću kako ovih dana ulažemo velike napore i pregovaramo sa čelnicima tog natjecanja o organizaciji finalnog turnira natjecanja u našem gradu. Moglo bi se reći da je naša kandidatura sada već službena, naišli smo na odobravanja lokalne vlasti, podršku turističke zajednice, a nadamo se uskoro i lokalnih poduzetnika budući SEHA liga predstavlja tržište od gotovo 60 milijuna ljudi".

Nastavak rukometne Premijer lige je ove subote, 7. veljače, kada će momčad Poreča putovati u Veliku Goricu gdje ih dočekuje šestoplasirana momčad natjecanja, Gorica.

Pročitajte više