Porto transferom Danila u Real došao do 600 milijuna eura od prodaje igrača u deset godina!

Foto: Twitter

DANILO, desni bek Porta i Brazila, potpisao je za Real uz odštetu klubu 23-godišnjeg igrača tešku 31.5 milijuna eura. Prije tri godine, Porto ga je od Santosa kupio za 13 milijuna eura.

Gledajući cijeli posao s Danilom od njegove kupnje do prodaje, očita je toliko puta potvrđena sposobnost Porta da kupi igrača povoljno, nekoliko ga godina razvija i onda ga proda za višestruko veći iznos od uloženog.

Danilovim plasmanom u Real, Porto je od 2004. do danas na prodaji igrača napravio promet od 601 milijun eura.

Porto već više od deset godina pokazuje kako mu nema ravnog u prodaji vlastitih ili proizvoda ostalih portugalskih klubova, kao i preprodaje povoljno kupljenih južnoameričkih talenata, koji se na sjeveru Portugala aklimatiziraju na Europu, prije nego što ih se proslijedi prema Engleskoj, Španjolskoj, Rusiji, Italiji, Francuskoj..

Dva najveća izlazna transfera u klupskoj povijesti su prodaje Falcaa i Jamesa Rodrigueza za po 45 milijuna eura u Atletico i Monaco.

Porto je u navedenom razdoblju čak pet igrača prodao za 30 ili više milijuna eura, među njima Ricarda Carvalha u Chelsea, Andersona u Manchester United i Eliaquima Mangalu u Manchester City.

Pročitajte više