Portugal i Francuska u finalu, a Čačić tvrdi: Mi smo pobjednici

Foto: Guliver Images/Getty Images

PORTUGAL i Francuska u nedjelju će igrati za naslov prvaka Europe, a tu će utakmicu Ante Čačić vjerojatno gledati ispred televizora, davit će prijatelje i rodbinu ponavljajući frazu "...ali Hrvatska je igrala najljepši nogomet u Francuskoj".

Hrvatska je možda igrala najljepši nogomet na turniru, ali vratila se kući nakon osmine finala. To je realnost. S obzirom da UEFA ne dijeli medalje za umjetnički dojam, percepcija je javnosti da je reprezentacija na Euru doživjela neuspjeh.

"Sreća je otišla na stranu Portugala"

"Po svim nogometnim parametrima Hrvatska je trebala pobijediti", prisjetio se Čačić kobne utakmice s Portugalom.

"Sreća je otišla na njihovu stranu, a točno sam prognozirao da će oni otići do finala", dodao je.

"Portugal se "krumpirao" do Walesa, mi se nismo "iskrumpirali" niti na jednoj utakmici. Da smo se mi "iskrumpirali" protiv Portugala, sad bi se pričala druga priča. Ali to su učinili Portugalci", objasnio je dodatno bivši trener Lokomotive za Sportske novosti.

Čačić je odmah nakon neuspjeha na Euru počeo bacati spinove, krenuo je u napad i obračun sa svima koji ga nisu hvalili. Otišao je on i korak dalje pa je pitao legendarnog kapetana Zvonimira Bobana zašto nije bio na tribini zajedno s USKOK-ovim optuženicima i ostalom "elitom". Bilić mu je kasnije poručio kako mu ne trebaju takvi obračuni.


"Ni s kim se nisam obračunavao. Samo sam rekao istinu. Kad govorimo o kritikama struke, oni su dali pozitivno mišljenje".

"Da je bilo više sreće..."

Za kraj, Čačić je ponovio kako su svi pohvalili igru njegove reprezentacije, a nije propustio spomenuti ni huligane.

"Ne govorim bez veze da smo se vratili kao pobjednici. Trebalo je sve to izdržati, zato nam nitko ne može ništa prigovoriti. Ispali smo, ali da je bilo više sreće - prošli bismo", zaključio je trener koji je, ironično, doveden na klupu Hrvatske jer je "srećković".

Pročitajte više