Posljednji san u Ligi prvaka

Foto: Ronald Goršić / Cropix

KRUNOSLAV JURČIĆ i njegovi igrači usnuli su posljednji san u Ligi prvaka. Večeras od 20:45 na Maksimiru će protiv kijevskog Dinama odigrati posljednjih devedeset minuta u elitnom natjecanju, barem za ovu sezonu.

> Kijevljani prijete Dinamu: "Motiviraju nas nova tri boda!"

> Jurčić: Ne igramo za premije!

Ukrajinci se rugaju Dinamu? "Neosvojiva tvrđava Maksimir jednog dana bit će jedan od najmodernijih europskih stadiona"

> Oslabljeni Dynamo sletio i želi pobjedu: Vukojeviću žao što će Maksimir biti prazan

Drugu godinu zaredom "modri" su rušili negativne rekorde s najvećim klubovima velikih nogometnih nacija, od Amsterdama, Lyona i Madrida do Porta, Pariza i Kijeva. Maksimir će imati (ne)sreću ugostiti Dinamovu oproštajnu utakmicu, a sudbina je htjela da trener, koji je prošle godine u isto vrijeme potpisao najsramotniji poraz u povijesti kluba (Lyon, 1:7), ovaj put glumi spasioca koji traži barem utješni gol da se europska jesen ne proglasi neuspješnom.

Dinamo Kijev u Zagreb se vratio nakon devet godina. Tada su, u trećem kolu kvalifikacija, porazili momčad Nikole Jurčevića predvođenu Eduardom, Kranjčarom i Mujčinom sa 2:0.

Delegacija od 40 novinara: "Dinamo je kao reprezentacija"

Ukrajinci su na večernji trening stigli u dva autobusa, jedan je bio za novinare i snimatelje, njih preko 40, koji "klub od posebnog nacionalog značaja" prate na svakoj utakmici.

"Ukrajinci Dinamo vide kao reprezentaciju. To je za njih kao nacionalna momčad jer za Dinamo igra veliki broj reprezentativaca. Običaj je da novinari u tolikom broju idu na gostovanja. Šahtar prati dvadesetak novinara, a ostale klubove još manje, nikakav Donjeck ili Dnjipro", priča nam jedan od najiskusnijih iz brojne novinarske delegacije.

I ovaj zagrebački Dinamo često je pun hrvatskih reprezentativaca, ali na žalost po maksimirske čelnike nemaju podršku nacije. Maksimirske tribine mogle bi u posljednjoj utakmici srušiti novi rekord, iako su dijeljenjem ulaznica djeci u nogometnim školama pronašli rješenje da privuku koju tisuću više na najavljenu "nulu" - Celzijusa.

Leko večerao s Kijevljanima: "S Jurčićem imam dobar odnos"

Dva kluba vežu trojica igrača, a dvojica, iako aktivni igrači oba kluba, pratit će susret s tribina. Jerko Leko u Kijev je letio s "modrima", ali tamo se snalazio sam, nakon što ga je Ante Čačić udaljio iz prve momčadi.

"Lijepo je vidjeti bivše suigrače u Zagrebu. Plan mi je večeras s njima večerati i razgovarati u mirnijoj atmosferi. Bio sam u Kijevu i bilo mi je lijepo, drag mi je grad. Pratim ih i u prvenstvu i u Europi, i žao mi je što zaostaju za Šahtarom", rekao je Leko promatrajući trening Kijevljana.

Dolaskom Jurčića za Leku stižu bolji dani. "Stigao je novi trener, s Jurčićem imam dobar odnos.  Razgovarao sam s njime i s vodstvom kluba, trebao bih potpisati novi ugovor i zaigrati nakon zimske stanke", dodao je Leko te najavio utakmicu:

"Volio bih da Dinamo Zagreb pobijedi prvi put u dvije godine Lige prvaka, da uzme prve bodove. Mislim da bi čak i remi bio dobar rezultat".

Vukojević: Dinamo će biti bolji sljedeće sezone

S tribina će navijati i Niko Kranjčar, no nije otkrio za koji Dinamo. Ognjen Vukojević u užem je izboru trenera Blohina, koji je nekim igračima dao do znanja kako im je ova utakmica posljednja prilika da se dokažu.

"Igramo za navijače, za klub, za koeficijent. Moramo pobijediti", kaže Vukojević koji žali zbog tragično praznih tribina na Dinamovim europskim utakmicama.

"Bit će malo ljudi, volio bih da bude više. Ne bojim se kako će me dočekati, ja sam profesionalac koji je dugo igrao za Dinamo. Taj mi je klub dao puno".

"Mislim da je Dinamo sada skupio dovoljno iskustva i da će sljedeće sezone biti bolji", dodao je Vukojević koji zbog brojnih izostanaka u Blohinovoj momčadi očekuje mjesto u prvih jedanaest.

Pročitajte više