Potop na otvaranju SP-a: Maroko razbio Hrvatsku!

Foto: Screenshot: Fifa.com

HRVATSKA U-17 reprezentacija poražena je na otvaranju Svjetskog prvenstva koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izabranici Ivana Gudelja izgubili su od vršnjaka iz Maroka s 3:1.

Hrvatska je stigla na turnir kao jedan od pritajenih favorita za osvajanje medalje, ali nakon prvog kola čini se da će se mladi Hrvati ubrzo vratiti kući. Uostalom, ova perspektivna generacija predvođena draguljima kao što su Roguljić i Halilović ispala je u skupini na Euru u Slovačkoj održanom u svibnju ove godine. Kako bilo, Hrvatska je izgubila zahvaljujući katastrofalnoj igri u prvom poluvremenu.

I dok su Halilović i Roguljić solirali, i dok su se drugi hrvatski reprezentativci prešetavali po terenu, Maroko se disciplinirano branio i zajedničkim snagama gradio akcije pred Marićevim vratima. U 27. minuti Achahbar je pogodio za 1:0, a isti igrač je povisio na 2:0 u 40. minuti dvoboja. No to nije bilo sve od Maroka. Minutu prije kraja prvog poluvremena, Jaadi je zabio za gromnih 3:0.

Gudelj je na poluvremenu probudio svoje igrače, koji su u drugom dijelu zajedničkim snagama preuzeli kontrolu i nametnuli svoj tempo igre. Hrvatska je u 58. minuti preko Roberta Murića smanjila rezultat na 3:1, ali Halilović i društvo više nisu imali snage za izjednačenje, a kamoli za nekakav preokret.

Dapače, Maroko je u samom finišu utakmice mogao zabiti dva nova pogotka, ali je Marzouka bio izrazito neprecizan.

HRVATSKA - MAROKO 1:3

Hrvatska: Marić, Šunjić, Ćaleta-Car, Čuljak, Murić, Lulić, Halilović, Roguljić, Filipović, Prce, Maloku

Maroko: Belkouch, El Bouazzati, Khadraoui, Achaoui, Boudadi, Jaadi, Sahki, Amrabat, Sabbar, Arjoune, Achahbar

Pročitajte više