Poturak: Svaki ulazak u ring mogao me ubiti!

Foto: Fightsite

DŽEVAD POTURAK iznenadio je nedavno mnoge svojom najavom na Facebook profilu kako će njegov nastup na FFC-u 7 u Sarajevu sredinom ovog rujna ujedno biti i posljednja borba u njegovoj karijeri.

No, čini se da sjajni bosansko-hercegovački K-1 teškaš nije imao previše izbora te da je karijeru možda čak trebao završiti i prije godinu dana.

"Od rođenja imam šum na srcu, ali sam naporno trenirao vjerujući da će se dogoditi čudo i da će nestati. Ipak, u siječnju prošle godine problem je postao izraženiji. U međuvremenu sam obavio niz pregleda u tajnosti te mi je dijagnosticirana srčana mana", rekao je Dževad za Avaz.

Poturak je ipak unatoč tome odlučio riskirati i odraditi nekoliko borbi nakon toga, ali svaki ulazak u ring predstavljao je iznimno veliki rizik.

"Kada su me pregledali, rekli su da moram hitno na operaciju te da sam došao u posljednji čas. Ipak, napustio sam bolnicu, ne prihvativši operaciju, a nakon toga sam odradio još nekoliko borbi. Svaki put kada sam ulazio u ring, morao sam potpisati papir da se borim na vlastitu odgovornost i da sam potpuno zdrav, a istovremeno sam znao da svaki meč može završiti fatalno", dodao je Dževad.

Optužbe nakon meča protiv Igora Jurkovića da se uopće nije pripremio pogodile su ga poprilično. "Boli me što neki misle da ne treniram i da sam nespreman. Vjerujte, treniram i previše, ali protiv zdravstvenih problema jednostavno ne mogu dalje", rekao je na kraju razgovora za Avaz.

Pročitajte više