Potvrđeno: Hezonja igra na Eurobasketu!

Foto: Hina

MARIO HEZONJA ipak će nastupiti na Eurobasketu, potvrđeno je Indexu u subotu navečer. Podsjetimo, nastup jednog od najvećih europskih košarkaških talenata na EP-u došao je u pitanje nakon što je Hezonja potpisao za NBA momčad Orlanda. 

Treneri su ga željeli zadržati na ljetnim pripremama kako bi spreman dočekao prvu NBA sezonu, no Hezonja bi se ipak trebao priključiti pripremama pod vodstvom izbornika Perasovića 1. kolovoza.

Perasović je poručio da dileme oko Hezonjinog nastupa nikada nije niti bilo.

"Zadnjih dana je bilo puno govora o mogućem otkazivanju nastupa Maria Hezonje na Eurobasketu 2015. Nije bilo nikakvih izjava ni od strane HKS-a, niti od mene kao izbornika a niti od samog Maria Hezonje. Razlog tome je komplicirana situacija u kojoj se našao Mario u odnosu na njegov novi klub Orlando Magic, a dijelom i zbog ozljede koju je zadobio na NBA ljetnoj ligi u Orlandu.

Želja Marija za igranjem u reprezentaciji Hrvatske za mene koji sam bio u kontaktu s njim nikada nije bila upitna i nikada nisam sumnjao u to. Obavještavam Hrvatsku sportsku javnost da ce se Mario Hezonja priključiti pripremama za Eurobasket 1.08.2015. kao i svi ostali NBA igraci", zaključio je Perasović.

U četvrtak je Mario posjetio kamp hrvatske reprezentacije u Sv. Martinu gdje dio momčadi sa šireg popisa već odrađuje prvi dio priprema.

Pročitajte više