Potvrđeno: Nick Diaz pozitivan na marihuanu!

GLASINA je bila istinita. Nick Diaz je pao na testu na droge uoči meča protiv Carlosa Condita prošlog vikenda. Da budemo precizniji, u Diazovom tijelu je pronađen THC što znači kako je američki borac konzumirao marihuanu.

Službenu vijest je objavio direktor Atletske Komisije Nevade, Keith Kizer u e-mailu koji je poslao svim važnijim MMA medijima. U njemu stoji kako će protiv Diaza biti poduzete sve disciplinske mjere.

Osim Diaza, testirani su Carlos Condit, Fabricio Werdum, Josh Koscheck, Renan Barao, Ed Herman, Dustin Poirier, Max Hollaway, Matt Riddle, Henry Martinez, Edwin Figueroa, Alex Caceres, Matt Brown, Chris Cope, Rafael Natal, Michael Kuiper, Stephen Thompson i Dan Stittgen.

Ovo Diazu nije prvi put da pada na testu za droge jer je i uoči meča protiv Japanca Takanorija Gomija na Prideu 33 u njegovom tijelu pronađen THC, što ga je stajalo pobjede (rezultat promijenjen u NC), globe, ali i suspenzije. Ne samo da je bio pozitivan na THC, njegov test je pokazao 175 što je enormno visok rezultat i pokazuje kako je Diaz konzumirao marihuanu samo nekoliko sati prije meča i da se “napušen” borio protiv Gomija te ga zadavio “gogoplatom”. Da Diaz puši travu nije ništa novi, niti ništa tajno. On to otvoreno prizna baš kao i njegov trener Cesar Gracie koji je nedavno ustvrdio kako ona pomaže njegovom pulenu da se liječi od anksioznosti.

“Jednostavno se ne osjeća ugodno uz druge ljude. Ima vrlo težak oblik socijalne anksioznosti i to je nešto za što će mu u budućnosti trebati pomoć. To je i razlog zbog kojeg se sam liječi marihuanom. To je moje mišljenje kao laika”, izjavio je jednom prilikom Gracie.

Pročitajte više