Poutiainen želi "zabiti" na Sljemenu treći put

Foto: AFP

TANJA POUTIAINEN zauvijek će ostati upamćena kao prva pobjednica Snježne kraljice. Finkinja je 2005. godine pomela konkurenciju u prvoj slalomskoj utrci na Sljemenu, a isto je ponovila 2008. godine.

"Ne mogu vam opisati koliko mi se sviđa staza na Sljemenu. U Zagrebu se uvijek osjećam opušteno i atmosfera je zaista sjajna, posebna", rekla je legendarna skijašica, koja ima misiju - po treći puta okruniti se naslovom Snježne kraljice.

"Želim uzeti treći pobjedu. U odličnoj sam formi i vjerujem da mogu slaviti na Sljemenu. Ukratko, želim pobjedu. Znam stazu kakva je i tu je fenomenalna publika zbog koje se odlično osjećaš", smatra Poutiainen.

Poutiainen skija, zabija golove...

I za kraj jedna zanimljivost. Dok gotovo pa sve skijašice nakon naporne sezone hvataju predah pred početak priprema, Poutiainen umjesto u pancerice uskače u kopačke. Naime, Tanja je napadačica ženskog nogometnog kluba Rovaniemen Palloseura.

"Igram u špici, doduše igrala sam i u veznom redu. Trener me prošlog ljeta postavio u napad, a ja sam u šest utakmica zabila šest golova", rekla je Poutiainen.

Inače, utrka je na rasporedu u petak 4. siječnja. Prva vožnja na rasporedu je od 15:45, a druga u 18:30.

Pročitajte više