Povijesna utrka u Londonu: Kreće lov na Usaina Bolta!

POLUFINALNA utrka na sto metara, koja je na rasporedu u 20:45 sati po hrvatskom vremenu, trebala bi biti samo puka formalnost, jer prava bitka za najbržeg čovjeka na svijetu kreće od 22:50.

Svjetski rekorder i trenutno najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt (9.58) borit će se protiv minimalno petorice trkača koji ga žele srušiti s trona.

Tyson Gay, Asafa Powell, Yohan Blake i Justin Gatlin nameću se kao najizgledniji kandidati koji bi mogli srušiti Bolta. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti na Ryana Baileya koji je jučer bio najbrži u četvrtfinalu utrke na 100 metara.

Bolt: To neće biti samo utrka protiv Blakea

Yohan Blake ove je godine u nekoliko navrata pobijedio Bolta. Na jamajčanskim kvalifikacijama za Olimpijske igre Blake je bio brži od Bolta za čak 11 stotinki, dok je Asafa Powell bio treći. Drugi poraz od Blakea Bolt je doživio na utrci na 200 metara.

"Ma, neće to biti utrka samo protiv Blakea. Tu su još i Asafa Powell, Tyson Gay, Justin Gatlin, ali i preostali finalisti", rekao je Bolt prije početka Olimpijskih igara.

Gay: Bit ću brži od Bolta i Blakea



S druge stane, američki sprinter Tyson Gay, svjetski prvak iz 2007. godine, smatra kako Bolt i Blake nisu jedini kandidati za zlato na Igrama.

"U finalu će nas biti osam i vjerujem da mogu biti brži od Bolta i Blakea", poručio je Gay. "Na Igrama ću biti u top formi", nadodao je.


Gatlin: Želim olimpijski naslov!

Drugi Amerikanac koji bi se mogao naći u finalu utrke na 100 metara, Justin Gatlin, od davnih je dana poručio Boltu kako je njegovo vrijeme prošlo.

"Želim da svi znaju da se Justin Gatlin vratio i da želi olimpijski naslov", dao je do znanja nakon pobjede u Dohi olimpijski pobjednik iz 2004. godine.

Gay, Blake, Gatlin, Powell i ostatak sprintera "nanjušili su krv", jer Usain Bolt već neko vrijeme ne izgleda kao onaj Bolt iz 08./09. godine kada je zapanjio svijet.

"Što će biti ako izgubim? Ah...neće biti kraj svijeta", za kraj će Bolt.

Pročitajte više