Povijesni dvoboj Ludogoreca - 2011. u drugoj ligi, 2014. dočekuju kraljevski klub

Foto: Index

VEČERAS su na rasporedu susreti drugog kola Lige prvaka, a nama posebno zanimljiv dvoboj je u Sofiji, gdje će snage odmjeriti Ludogorec i madridski Real. Nema sumnje da se radi o najvećoj utakmici u povijesti ovog bugarskog kluba, dvoboju u kojem jednostavno moraju uživati...

Optimizam domaćina potpiruju u nogometni almanasi, koji kažu da su sedamdesetih godina na stadionu u Sofiji of slavnog CSKA padala čak tri europska prvaka - Ajax, Nottingham Forest i Liverpool.

Ipak, indikativan je podatak kako nijedna bugarska momčad nikada u povijesti Lige prvaka nije upisala pobjedu u natjecanju po skupinama. Sedam utakmica - sedam poraza i samo dva postignuta pogotka.

"Cijela je Bugarska uz Ludogorec! Nije nikakav problem što moramo igrati u Sofiji umjesto u svom Razgradu. Bojimo li se kraljevskog kluba? Više je to uzbuđenje nego strah", riječi su iz tabora Ludogoreca

U Sofiji su padala tri europska prvaka



Gosti iz Madrida oprezni su uoči gostovanja jer Ludogorec je posljednjih godina u nekoliko navrata iznenadio europske velikane. "Nema slabih momčadi u ovom natjecanju. Svatko želi pobijediti. Prve dvije utakmice u skupini su uvijek najvažnije. Tražimo tri boda", rekao je trener kraljeva Carlo Ancelotti.

"Respektiramo protivnika, ali želimo pobijediti i biti vodeći u skupini.  Znam da je Ludogorec napravio puno problema Liverpoolu na Anfieldu. Ali vidjeli smo dovoljno video materijala i pripremili se", dodao je Isco.

Prisjetimo se, u prvom kolu Ludogorec je u posljednjim sekundama poražen na legendarnom Anfieldu, dok je Real s čak 5:1 pregazio Basel. Već sada jasno je kako će Bugari i Švicarci teško do osmine finala LP, međutim borba za treće mjesto bit će vrlo zanimljiva.

Vjerojatni sastavi:

Ludogorets: Borjan; Alek, Minev, Moti, Junior Caicara; Anicet Abel, Dyakov, Marcelinho, Aleksan; Bezjak, Misidjan

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Modric; Ronaldo James, Bale; Benzema

 

Pročitajte više