Poznate su sve ekipe koje će zaigrati na Eurobasketu 2015.

Foto: Hina

U SRIJEDU navečer završene su kvalifikacije za Eurobasket košarkaša koji će se održati sljedeće godine, pa je sada poznato svih 24 sudionika natjecanja za koje se još ne zna gdje će biti održano.
Posljednja dva sastava koja su izborila plasman na Eurobasket su Poljska i Njemačka koje su sinoćnjim pobjedama protiv Luksemburga, odnosno Austrije zauzele prva dva mjesta u skupini C.
 
Uz njih, još ranije su plasman na Eurobasket izborile Francuska, Litva, Španjolska i Hrvatska kao četiri najbolje reprezentacija s prošlogodišnjeg Eurobasketa u Sloveniji, Ukrajina, Srbija, Slovenija, Finska, Grčka i Turska kao šest dodatnih reprezentacija koje će predstavljati Europu na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, Estonija, kao pobjednik prve kvalifikacijske runde ranije ovoga ljeta, te Latvija, Izrael, BiH, Belgija, Gruzija, Češka, Nizozemska, Makedonija, Italija, Rusija i Island, koje su prolazak izborile prije posljednjeg kola.
 
Eurobasket 2015. trebao se održati u Ukrajini, ali je Europski ogranak Međunarodnog košarkaškog saveza, FIBA Europe Ukrajincima oduzeo domaćinstvo zbog ratnog stanja u toj zemlji, a među osam kandidata za preuzimanje domaćinstva je i Hrvatska.
 
Uz Hrvatsku, kandidaturu za domaćinstvo Eurobasketa izrazili su još i Finska, Francuska, Njemačka, Izrael, Latvija, Poljska i Turska, a domaćin će biti određen 8. rujna.

Pročitajte više