Požurite, Index vas vodi na borilački spektakl u Poreč!

Foto: Fightiste

FFC 15 će se održati u Poreču 21. studenog, a istog dana porečka publika će moći uživati u cjelodnevnom FFC Futures 4 programu. Dio publike možete biti i vi: Index deset najbržih čitatelja koji ostave svoje podatke na Facebook stranici Index sporta dobit će dvije ulaznice za FFC Futures 4! 

 

Ovo je prvi put da je Final Fight Championship promocija odlučila ujediniti dva eventa te ih održati istog dana u istoj dvorani. Gledatelji će u prelijepoj Žatici imati prilike vidjeti dva dvoboja za inaguralnu FFC titulu. "Istarski ratnik" Igor Jurković će pokušati stići do vrijednog pojasa u kick boksing kategoriji do 95 kilograma, dok će Matej Truhan i Viktor Halmi odlučiti o prvom FFC MMA šampionu do 70 kilograma.

Final Fight Championship je zbog tehničkih razloga odlučio ujediniti svoja dva eventa. Preostali četvrti polufinalni FFC Futures i FFC 15. Obje priredbe će se održati istog dana u istoj dvorani - u porečkoj Žatici. Futures program će kao i obično početi već od ranih jutarnjih sati te će 80-tak prijavljenih boraca što u kick boksing, što u MMA konkurenciji, pokušati kroz dva kola izboriti finalni dio. Za razliku od dosadašnje uobičajene prakse, finalne borbe će startati već u 17 sati da bi do 20 imali i posljednjih deset sudionika velikog prosinačkog FFC Futures Super Finala.

"Do Koske" i Halmi za pojas, Croata protiv Pejića

U 20 sati kreće standardni FFC program sa spektakularnim popisom borbi koji za ovu prigodu sadržava čak 14 mečeva; 7 po KB i 7 po MMA pravilima.

Zagrepčanin Matej "Do Koske" Truhan i Mađar Viktor Halmi će odlučiti o inaguralnom FFC šampionu u lakoj MMA kategoriji. Meč je to koji je zamijenio okršaj Francisca "Croate" Barrija i Vase Bakočevića koji je mjesecima najavljivan kao glavna poslastica večeri. No, FFC se zaista potrudio dostojno zamijeniti ovaj dvoboj te je ljestvicu podignuo još malo više. Osim dvoboja za titulu prvaka između Truhana i Halmija, u "co-main" eventu ćemo ipak vidjeti novi nastup popularnog "Croate". Na drugoj strani FFC ringa će stajati novopridošla hrvatska MMA zvijezda i pobjednik MMA lige - Filip Pejić. Iako službeno nije potvrđeno, pobjednik ovog dvoboja bi prema svemu sudeći trebao biti novi izazivač u pero kategoriji. "Croata" je u dosadašnja dva nastupa za FFC skupio velik broj poklonika, a posebno impresivna bila je posljednja pobjeda protiv Patricka Pereše. I dalje neporažen u profesionalnoj karijeri, u Pejiću će definitivno imati najteži ispit do sada.

Batinić na ispitu protiv Salchowa

 

Još jedan istaknuti hrvatski borac sa sjajnim "scoreom" će također imati zahtjevan posao na putu prema vrijednom pojasu. Mateja Batinića u Poreču čeka neporaženi Nijemac Nicolai Salchow. Zagrepčanin u FFC-u ima savršenih 4:0, no Salchow je također neporažen u profesionalnoj karijeri i slovi kao najbolji njemački borac u poluteškoj kategoriji. S novom pobjedom na svom kontu Batinić bi sigurno bio prvi kandidat za inaguralni FFC pojas koji će uskoro doći na red i ovoj diviziji. Konkurencija mu je zaista žestoka i sadržava imena poput Sakare, Browarskog, Sancheza, Peraka, Bekavca ili Prachnija.

Poreč je i mjesto novog nastupa za Rubena "Vikinga" Wolfa, borca koji je autor vjerojatno najbrutalnijeg nokauta u povijesti FFC-a. Saša Milinković je na težak način saznao kako je to kada te netko udari "soccer kickom" na pripredbi u Zadru ovog proljeća, a Wolfov nokaut ga je proslavio u svijetu te se tjednima vrtio po YouTube servisu i društvenim mrežama. Protivnik u Žatici će mu biti najbolji bosanskohercegovački teškaš, Ivo Skopjak. Ovaj vrlo potentni mladi borac u profesionalnoj karijeri ima 6 pobjeda i jedan poraza, no valja naglasiti da je jedini izgubljeni dvoboj odradio vrlo dobro te da nije razočarao unatoč porazu.

Vrbinc lovi osvetu protiv Senyeija

Spektakularan popis MMA borbi će začiniti još jedan top dvoboj u velter diviziji do 77 kilograma. Borac koji je vjerojatno najveće pozitivno iznenađenje Final Fighta do sada, Mađar Laszlo Seney, će ukrstiti rukavice s najboljim slovenskim velterašem Primožem Vrbincom. Ovaj dvoboj će biti posebno nabijen jer će Slovenac tražiti osvetu za posljednji poraz koji je doživio od Seneyevog trenera i klupskog kolege Halmija. Vrbinc se posljednjih mjeseci oporavljao od ozljede oka koju je zadobio u tom dvoboju, no sada je naumio vratti se u pobjednički ritam te osvetiti jedini poraz do sada u FFC-u. Novo slavlje za Senyea nakon Gluhaka, Truščeka i Jelčića bi definitivno značilo da je upravo on prvi kandidat za inaguralnu FFC titulu u velter kategoriji.

MMA program u Žatici će "popuniti" još dva sjajna meča koja se upravo zbog svoje kvalitete teško mogu nazvati tek popunom. Ivan "The Braveheart" Gluhak će tražiti svoje treće FFC slavlje protiv nokautera iz Bugarske Stanislava Kancheva, a Patrick Pereša će ukrstiti rukavice sa švicarskim FFC debitantom Slobodanom Maksimovićem.

Jurković pred domaćom publikom za naslov

Već smo u uvodu najavili da će upravo porečki heroj Igor Jurković predvoditi kick boksing dio kao i čitavu priredbu u lovu na prvi FFC pojas do 95 kilograma. Originalni Jurkovićev protivnik je trebao biti njegov kolega iz Gloryja Fred Sikking, no radi ozljede i promjene termina, Nizozemac je morao otkazati nastup. Još uvijek nije poznato tko će biti drugi kandidat za naslov, ali i sama činjenica da će Jurković nastupiti u svojoj Žatici je dovoljan mamac za gledatelje. Valja naglasiti da "Istarski ratnik" nikada nije poražen u FFC ringu te da je do sada skupio skalpove boraca kao što su Catinas, Kemayo, Tavares i Poturak. Ako je netko zaslužio postati šampion, onda je to bez sumnje Igor Jurković.

U "co-main" eventu ćemo gledati FFC prvaka Sama Petjea koji će u Poreču odraditi prestižni meč u kojem ulog neće biti njegov pojas. Na drugoj strani ringa će stajati opasni Slovak odličnog "scorea" Milan Paleš. Nakon spektakularnog trijumfa protiv Tea Mikelića i osvajanja prvog povijesniog Final Fight pojasa, organizatori su Petjea vrlo brzo odlučili gurnuti u vatru prije svega radi velike popularnosti i medijske pompe koja se oko njega stvorila u Sloveniji, ali i čitavoj Europi.

Jedan od najzanimljivijih mečeva kick boksing djela jest i novi FFC nastup za nekadašnjeg SuperKombatovog šampiona Sergeija Lascenka. Ukrajinac u zadnje vrijeme ponovno niže dobre rezultate pa ne čudi da mu je FFC ponovno ukazao povjerenje. Ovaj put će ga testirati Poturkov pulen i ponajbolji bosanskohercegovački teškaš Elmir Mehić. Veliki je to ispit za obojicu boraca jer će pokazati je li se Lascenko zaista vratio na stare pobjedničke staze, ali i da li je Mehić spreman za korak naprijed u karijeri i može li "progutati" malo veći i tvrđi zalogaj što Ukrajinac zaista jest.

Kujundžić, Marjanović...

Očekivano, uz Igora Jurkovića će u Poreču nastupiti i njegov klupski kolega iz porečkog Kinga i jedan od najboljih FFC borca u 95 kategoriji - Mladen Kujundžić. Sjajan niz ovog borca je krenuo  još na Cro Cop Final Fightu prije dvije i pol godine, a od tada je Kujundžić nanizao nekoliko vrijednih pobjeda te je i dalje neporažen u FFC-u. Ovaj put će na drugoj strani ringa stajati Ukrajinac Oleksandr Bodruchin.

Bosanskohercegovačka publika će s nestrpljenjem iščekivati obračun Denisa Marjanovića i Mesuda Selimovića. Obojica ovih boraca su izgubili u svojim FFC debijima, ali su obojica pružili sjajnu borbu te su definitivno zaslužili novu šansu.

Ostala dva kick boksing dvoboja čine Tigran Movsisyan i Martin Anwar, odnosno Ivan Bilić i Grega Smole.

 

 

 

FFC 15 - Poreč

21.11. Žatika

 

KB:

Igor Jurković vs. TBA, -95kg

Samo Petje(SLO) vs. Milan Paleš (SK), -70kg

Sergei Lascenko (UKR) vs. Elmir Mehić (BiH), HW

Mladen Kujundžić (CRO) vs. Oleksandr Bodruchin (UKR), -95kg

Denis Marjanović (BiH) vs. Mesud Selimović (BiH), -85kg

Tigran Movsisyan (CZE) vs. Martin Anwar (AUT), -70kg

Ivan Bilić (CRO) vs. Grega Smole (SLO), -77kg

MMA:

Matej Truhan (CRO) vs. Viktor Halmi (HUN), -70kg

Francisco Barrio (ARG) vs. Filip Pejić (CRO), -66kg

Matej Batinić (CRO) vs. Nicolai Salchow (GER), -93kg

Ruben Wolf (GER) vs. Ivo Skopljak (BiH), HW

Laszlo Senyei (HUN) vs. Primož Vrbinc (SLO), -77kg

Ivan Gluhak (CRO) vs. Stanislav Kanchev (BUL), -77kg

Patrick Pereša (CRO) vs. Slobodan Maksimović (SUI), -70kg

Pročitajte više