Prandelli: Čekat ću Barzaglija do posljednje minute

CESARE PRANDELLI, izbornik nogometne reprezentacije Italije, izjavio je da će do posljednjeg trenutka čekati na Andreu Barzaglija koji još nije dokazao da je spreman za Euro.

Tridesetjednogodišnji branič Juventusa zaradio je ozljedu lista noge, ali Prandelli se ne želi tako lako odreći iskusnog stopera, te ga želi čekati do "pet do 12" ako treba.

"Čekat ćemo do posljednje minute Barzaglija. U slučaju da se ne oporavi, njega će zamijeniti Davide Astori, a ne kako su svi mislili Andrea Ranocchia. I on se nažalost ozlijedio", objasnio je Prandelli na prvoj konferenciji za novinare u Poljskoj.

"Barzagli će definitivno propustiti prvu utakmicu Eura protiv Španjolske. Ali, ako nas uvjeri da će biti spreman za nastavak natjecanja, čekat ćemo ga", zaključio je izbornik "azzurra" koji ima do petka vremena odlučiti o sudbini svog braniča.

Italija će na Euru igrati u formaciji 3-5-2, barem u prvoj utakmici 10. lipnja protiv Španjolske, a na poziciji zadnjeg obrambenog zaigrat će Rominim veznjakom – Danieleom De Rossijem.

"Već smo pokušali s De Rossijem u zadnjem redu. Ta nam opcija omogućava da imamo jednog dodatnog veznog igrača u momčadi", rekao je Talijan, a zatim naveo pozitivnu i negativnu stranu igranja prve utakmice Eura sa Španjolskom.

"Pozitivna je strana to što će naša koncentracija biti na najvišoj mogućoj razini. A negativna je što će to biti upravo protiv Španjolske", našalio se Prandelli.

Pročitajte više