Pranjić: Dogovor sa Španjolcima? To su talijanske igrice!

DANIJEL PRANJIĆ smatra da je glupost to što se Talijani pribojavaju dogovora između Hrvatske i Španjolske u posljednjem kolu u skupini C Europskog nogometnog prvenstva.

"2:2 sa Španjolcima? Ma to su gluposti, mi smo profesionalci i ići ćemo na pobjedu. Moguće je da završi 2:2, kao što je moguć i svaki drugi rezultat. Talijanske igrice nas ne zanimaju. Najvažnije da budemo spremni za tu utakmicu. Naš je cilj plasirati se u četvrtfinale, a Talijani neka pričaju što hoće", rekao je nogometaš nakon čijeg je ulaska s klupe Hrvatska bolje zaigrala protiv Italije.

"Talijani su prelako dolazili do našeg gola. Imali smo neke kontre gdje smo im mogli i zabiti za pobjedu, ali 1-1 je realan rezultat. Na nesreću, nismo uspjeli zabiti za pobjedu pa moramo sada pobijediti Španjolce. Vjerujem u nas, imamo odličnu momčad", izjavio je Pranjić na konferenciji za novinare u Warki, a zatim prokomentirao hrvatske šanse za četvrtfinale.

"Možemo u četvrtfinale. Da nam je netko ponudio četiri boda uoči prvenstva sigurno bismo prihvatili. Nažalost, situacija je takva da se moramo vaditi protiv najbolje momčadi na svijetu. Neće biti lako morat ćemo odigrati najbolju utakmicu generacije, a mislim da to i možemo. Dobri smo, spremni smo, možemo sa svakim trčati, tu neće biti problema. Ono što je važno jest da budemo maksimalno koncentrirani svih 90 minuta, jer oni kažnjavaju svaku rupu ili pogrešku. Naša generacija je zaslužila plasman u četvrtfinale," smatra Pranjić koji je izjavio i da Hrvatsku nitko neće nadtrčati na prvenstvu.

"Navikli smo u klubovima igrati svaka tri dana. Nije nam to strano, za to smo se spremili, odlično se osjećamo. Ja bih mogao dvije utakmice trčati, a ne samo 90 minuta. Neće nas nitko nadtrčati, budite sigurni."

Strinić: Protiv Italije sam odigrao najbolju utakmicu u reprezentaciji

Ivan Strinić je protiv Talijana odigrao jednu od najboljih utakmica u reprezentativnom dresu.

"Utakmica s Italijom mi je vjerojatno bila najbolja utakmica za reprezentaciju, ipak se radi o najvišoj razini. Zadovoljan sam svojom igrom protiv ovako jakog suparnika", rekao je lijevi bočni nogometaš, a zatim prokomentirao dvoboj s Azzurima.

"Bila su dva različita poluvremena. U prvom dijelu nismo igrali kao protiv Irske, niti trkom niti zalaganjem. Stvarno su dobro igrali Talijani, dolazili su dobre situacije. U drugom dijelu smo odigrali dosta čvršće i trkački i taktički. Bila je to potpuno drugačija slika, mnogo bolje je izgledalo. Imali smo neke šanse i mogli smo i pobijediti."

Koliko Hrvatska može protiv aktualnih svjetskih i europskih prvaka?

"Najvažnije je da se dobro odmorimo, imamo tri dana da se maksimalno spremimo za njih i pokušamo izvući najbolji rezultat za nas"

Pročitajte više