Predsjednik EHF-a i Sandi Šola otvorili hrvatski dio rukometnog EP-a

Foto: Hina

"NEMA sumnje da će ovo Europsko prvenstvo biti uspješno, a želim se zahvaliti Hrvatskome rukometnom savezu za sav posao koji je odradio oko organizacije", kazao je na konferenciji za novinare u Varaždinu uoči početka Europskog prvenstva za rukometašice predsjednik Europske rukometne federacije (EHF).

Prvenstvo zajedno organiziraju Hrvatska i Mađarska, a dok je "mađarski dio" natjecanja započeo u nedjelju, onaj u Varaždinu i Osijeku počeo je danas (ponedjeljak). Predsjednik EHF-a Jean Brihault otkrio je na samome početku koliko je zadovoljan zbog samog početka Europskog prvenstva te se zahvalio kako Hrvatskom tako i Mađarskom rukometnom savezu na uloženom trudu oko organizacije.

"Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas prvog dana Europskog prvenstva u Hrvatskoj, a zadovoljstvo vidjeti strast svih u Hrvatskom rukometnom savezu za rukomet. U nedjelju su odigrane prve utakmice na Europskom prvenstvu, a atmosfera u Györu je odlična. Zanimljiv je i rezultat mađarske reprezentacije koja je odigrala remi s Rusijom. Ova smotra bit će inspiracija za nadolazeće događaje, a sljedeće što Hrvatska organizira je Europsko prvenstvo za rukometaše 2018. godine. Ovom prilikom želim još jednom čestitati HRS-u na dobivanju tog važnog događaja, ali i na odličnoj prezentaciji u Dublinu. Velika kugla sladoleda koju sam dobio od Saveza me oduševila", kazao je Brihault, koji je dodao kako je vrlo zadovoljan medijskom pozornošću.

"Zanimanje za Europsko prvenstvo za rukometašice u Hrvatskoj i Mađarskoj iznimno je veliko, imamo preko 850 akreditiranih medija , preko 1045 televizijskih programa prenosit će utakmice. To je veliki uspjeh već prije samog početka prvenstva", kazao je čelni čovjek europskog rukometa.

Šola: Ženski rukomet je u sjeni


Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola, protiv kojeg je danas podignuta optužnica zbog zlouporabe položaja i ovlasti, otkrio je koliko je ponosan na uspjeh hrvatskog rukometa te organizaciju velikih natjecanja.

"Želim se zahvaliti svima na povjerenju i mogu reći da sam ponosan što smo rukometna država. Imamo dugu povijest s EHF-om te se nadam da će se međusobno povjerenje nastaviti. Nekada smo s Mađarima bili u istoj državi, pod jednom krunom, a ovoga puta smo stvorili novu zajednicu, Europsko prvenstvo za rukometašice. Ovaj događaj ima veliku važnost za Hrvatsku i rukomet te smo zahvalni EHF-u što nam je pružio ovu priliku i dao nam povjerenje za ovaj događaj. Dat ćemo sve od sebe kako bi sve bilo na najvišem nivou, a nadam se kako će svi novinari na najbolji način izvještavati s ovog Prvenstva kako bi i ženski rukomet dobio na važnosti. Naime, ženski rukomet je i dalje u sjeni na neki način i nadamo se da će se ta razlika smanjiti od događaja do događaja", kazao je Šola, koji otkrio ponešto o samoj organizaciji Europskog prvenstva, te suradnji s Mađarskim rukometnim savezom.

"Dijelimo ovu organizaciju s Mađarskim savezom koji je također odradio odličan dio posla, kao što se i moglo vidjeti u nedjelju u Györu i Debrecenu", zaključio je Šola.

Pročitajte više