Predsjednik Šahtera gleda daleko: "Imat ćemo najljepši stadion u Europi, želimo postati nogometni lideri"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠAHTER iz Karagandija protivnik je Hajduku u trećem pretkolu Europa lige, a uoči ogleda sa splitskim Bijelima iz Kazahstana stižu informacije kako se uskoro očekuje novi iskorak ovog kluba koji je lani iskoračio na veliku scenu ulaskom u skupine Europa lige.

Najveće uspjehe Šahter je ostvario u posljednjih nekoliko godina, mada postoji od 1958. godine. Prvi trofej bio je naslov prvaka 2011. godine, obranjen je godinu kasnije, a 2013. osvojeni su Kup i Superkup. No, čini se da najljepše stranice povijesti ovaj klub još nije ispisao, barem prema riječima predsjednika kluba Jedrena Halilina.
 
On se obratio javnosti nakon razgovora sa guvernerom regije i gradonačelnikom Karagandija: "Razgovori su protekli sjajno, Šahtjor će uskoro dobiti jedan od najljepših stadiona u ovom dijelu Europe. Ma možda i u cijeloj Europi."
 
Gradnja stadiona trebala bi dovesti i do dodatnog jačanja momčadi, u kojoj je već sad dosta stranaca. "Predsjednik Nazarbajev ima cilj, Kazahstan bi trebao postati svjetski lider u svim poljima; ekonomiji, proizvodnji, trgovini, sportu. A mi u Šahteru ćemo dati sve od sebe da postanemo nogometni lideri!", poruka je Halilina.
 

Pročitajte više