Preminuo Robert Komen, predsjednik Udruge 1. HNL: Utakmica sa Srbijom počinje minutom šutnje!

Foto: Tea Cimaš / Cropix

U ČETVRTAK u večernjim satima tužna vijest zadesila je hrvatski nogomet. Iznenada je, od posljedica srčanog udara, preminuo Robert Komen, dopredsjednik HNS-a i predsjednik Udruge 1. HNL.

Komen je srčani udar doživio tijekom rekreacije na umjetnom terenu u Kostreni. Nakon što mu je pozlilo, srušio se na tlo, a u sušačkoj bolnici je preminuo u 48. godini života, piše Novi list.

Bio je predsjednik Rijeke u vrijeme početka pretvorbe kluba i dolaska talijanskog mecene Gabrielea Volpija. Posljednje je dvije godine bio jedan od vodećih ljudi hrvatskog nogometa, a najviše je radio na projektima za reformu hrvatskog klupskog nogometa.

"Robert je čitav svoj život bio vezan uz HNK „Rijeka“, od najranijih dana kao vjerni navijač, više od deset godina u funkciji predsjednika međunarodnog turnira Kvarnerska rivijera, predsjednik Kluba od 2011. do 2012. godine, a potom na funkciji dopredsjednika HNK „Rijeka“. Bio je dokazani prijatelj Kluba, ali prije svega veliki zaljubljenik u nogomet. Stoga, odlazak Roberta Komena nije samo gubitak za HNK „Rijeka“, već je njegovim odlaskom izgubila cijela hrvatska nogometna obitelj za koju je disao i živio svim srcem. Robert Komen je osim u sportskim, bio poznat i cijenjen i u poslovnim krugovima, a trenutno je osim na poziciji predsjednika Udruge prvoligaša i dopredsjednika HNS-a, bio i direktor Regionalne razvojne agencije Porin. Iza njega ostala je neutješna obitelj kojoj ovim putem izražavamo duboku sućut", priopćili su iz NK Rijeka

HNS se oglasio priopćenjem.

"Kao i svima u nogometu, bila mi je čast poznavati Roberta i zadovoljstvo surađivati s njim. U ime Hrvatskog nogometnog saveza i cijele nogometne obitelji, izražavam duboku sućut obitelji Roberta Komena zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Naše misli su s Vama. Od srca Vaš, Davor Šuker, predsjednik HNS-a."

U Komenovu čast utakmica Hrvatske i Srbije večeras u 18 sati na Maksimiru počet će minutom šutnje.

Pročitajte više