Preminuo legendarni K-1 borac!

Foto: Fightsite

U SRIJEDU oko 19 sati počela se širiti informacija o tragediji u Nizozemskoj. Na društvenim mrežama pojavila se informacija o smrti jednog od najvećih boraca svih vremena, no nitko još nije bio spreman povjerovati da je Ramon Dekkers zaista preminuo u 43. godini života.

Ubrzo je stigla i potvrda te vijesti i gotovo da nema borca koji barem na trenutak nije zastao kako bi barem na taj nalin odao počast tom velikanu koji nas je zaista zadužio svojim fantastičnim nastupima u ringu.

U 20 godina svoje borilačke karijere ubilježio je čak 186 pobjeda (95 nokautom) i svega 33 poraza po pravilima K-1 i Muay Thaija, a posljednji put u ringu je bio 2006. godine kada je bolji od njega zahvaljujući sudačkoj odluci bio Nizozemac Joerie Mes.

Ramon je u svijet borilačkih sportova ušao s 12 godina kada je počeo trenirati judo, ali je očito vrlo brzo uočio da mu je stand-up disciplina puno draža i već s 18 godina je postao nacionalni Muay Thai prvak, a za njegovu karijeri najzaslužniji je Cor Hemmers koji ga je počeo trenirati još u tinejdžerskim danima, a kasnije mu je čak postao i očuh zahvaljujući braku s njegovom majkom.

Titule:

Nizozemski pero prvak
MTBN Europski pero prvak
NKBB EuropskiSuper pero prvak
IMTA svjetski prvak u lakoj kategoriji
IMTF svjetski prvak u lakoj kategoriji
IMF svjetski prvak u velter kategoriji
WPKL svjetski prvak u velter kategoriji
WPKL svjetski prvak u velter kategoriji
WPKF svjetski prvak u srednjoj kategoriji
WPKL svjetski prvak u srednjoj kategoriji
 

Pročitajte više