Presudila mu Hrvatska: Vogts napustio klupu Azerbajdžana

Foto: Hina

BERTI VOGTS ipak je završio svoj posao na klupi Azerbajdžana. Poraz od Hrvatske u Osijeku 6:0 tamošnji savez nije mogao zanemariti i Nijemac je ubrzo smijenjen.

Azerbajdžanski mediji pišu kako je Vogts nakon šest godina suradnje jučer uručio savezu svoju ostavku iako ga je predsjednik saveza nagovarao da nastavi posao na klupi reprezentacije. Vogts je odbio, ali obećao kako će biti na raspolaganju budućem izborniku kako bi se brže uklopio.

Vogts je igračima Azerbajdžana predbacivao slabo fizičko stanje za što je krivio rad u azerbajdžanskim klubovima.

"Nažalost, Vogts nije vidio svoju budućnost s azerbajdžanskom nogometnom reprezentacijom. Rekao je da je momčadi nedostajalo samopouzdanja u posljednjoj utakmici. Postojao je i problem fizičke pripreme. Više je puta to isticao posljednjih godina, ali ništa nije učinjeno kako bi se to popravilo", stoji u priopćenju objavljenom na službenom internetskom portalu Azerbajdžanskog nogometnog saveza.

Vogts je bio europski prvak s Njemačkom, a dvije godine kasnije morao je otići s izborničkog mjesta nakon poraza od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Mjesto izbornika reprezentacije Azerbajdžana 67-godišnji Vogts je preuzeo u travnju 2008. godine, a odlazi nakon tri startna poraza u kvalifikacijama za EURO 2016. od Bugarske, Italije i Hrvatske.

Pročitajte više