Prijelazni rok: Džeko u Romi, Di Maria čeka preglede u Parizu, Ibrahimović napušta PSG

Screenshot: Gazzetta Dello Sport

SVAKOG DANA do kraja prijelaznog roka, Index vam donosi novosti s ljetne tržnice nogometaša.

Di Maria čeka liječnički u Parizu

Samo godinu dana nakon što su Realu platili rekordnih 59,7 milijuna funti odštete za prijelaz Angela Di Marije na Old Trafford, čelnici Manchester Uniteda odlučili su Argentinca prodati PSG-u za 44 milijuna funti, javljaju britanski mediji.

Di Mariju od prijelaza u parišku momčad dijeli još samo liječnički pregled koji će obaviti u sljedeća 24 sata, nakon kojeg će staviti potpis na ugovor s novim poslodavcima.

Argentinac je prošle godine sjajno započeo svoj put u dresu Uniteda, postigavši tri pogotka u prve četiri utakmice, ali takvu formu nije pokazivao u nastavku sezone, zbog čega ga je Louis van Gaal preselio na klupu i u početnu postavu ga uvrstio samo jednom u posljednja dva mjeseca prošle sezone.
 
Di Maria je ovog ljeta s argentinskom reprezentacijom stigao do finala Copa Americe, a po povratku se nije pridružio suigračima na Unitedovoj američkoj turneji, što je dodatno podgrijalo već postojeće špekulacije da će argentinski napadač napustiti Old Trafford.
 
Ibrahimović odbio Galatasaray, ali odigrao posljednju utakmicu za PSG
 
PSG je sinoć osvojio francuski Superkup pobjedom protiv Lyona, a Zlatan Ibrahimović nakon utakmice je otkrio da je odigrao posljednju utakmicu za frnacuskog prvaka, navode strani portali.

Iz Turske stiže vijest kako je Ibrahimović odbio ponudu Galatasarayja, a Talijani tvrde da je sada Milan u prednosti te bi se Zlatan mogao vratiti na San Siro.

Džeko u Romi za 23 milijuna eura


I odmah bomba: Gazzetta Dello Sport preko naslovnice je razvalila šlager dana - Edin Džeko (29) nakon četiri i pol godine u Manchester Cityju prelazi u Romu za 23 milijuna eura odštete, što je devet milijuna manje nego što ga je City platio Wolfsburgu u siječnju 2011.

Jedan od najuglednijih sportskih dnevnika navodi kako je posao zaključen, pregovori završeni i da je preostalo samo da sve tri strane potvrde posao.

Roma je uspjela spustiti cijenu s traženih 28 milijuna eura, a Džeko je praktično potvrdio prelazak kada je retweetao tekst u kojem se navodi da je posao gotov. Kasnije je ipak poništio to.



Džeko je u 185 nastupa za City postigao 71 gol, a sa svojim bivšim klubom u Engleskoj je osvojio dva naslova prvaka, te po jedan FA Kup, Liga Kup i Superkup.

Ali, prošle godine potpuno ga je istisnuo Sergio Aguero, pa je u prvenstvu sakupio tek 22 nastupa i četiri gola, dok je u Ligi prvaka u šest utakmica ostao bez gola.

Kupnja Wilfrieda Bonyja, ali i Raheema Sterlinga, koji također može igrati kao špic, bili su dodatna poruka Džeki da mu je vrijeme otići. Prije rastanka, zabio je gol Stuttgartu u prijateljskoj utakmici i tako otišao sa stilom. Odabrao je klub u kojem igra njegov suigrač iz reprezentacije Miralem Pjanić.

Halilović odlazi kod Bilića?

Prema pisanju engleskih tabloida, West Ham planira otkupiti ugovor Alena Halilovića od Barcelone. Navodno je Slaven Bilić odlučio dovesti 19-godišnjeg Hrvata u London za više od 7 milijuna eura.

Ipak, Halilović se i dalje priprema s Barceloninom prvom momčadi i čini se Luis Enrique računa na njega ove jeseni, naročito dok Barcelona ima zabranu dovođenja novih igrača. S druge strane, Alen samo želi redovito igrati, i to na višoj razini od treće lige kamo je ispala njegova Barca B. Spominjala se opcija posudbe u Sevillu, a i posudba u West Ham realnija je opcija od prodaje hrvatskog reprezentativca. Istim putem proteklih sezona išli su Halilovićevi stariji suigrači.

Leicester odbila oba željena pojačanja

Nakon što su iz Leicester Cityja objavili kako su u pregovorima oko dolaska dvojice igrača, Charlesa Aranguiza i  Gokhana Inlera, oba igrača su odbacila takvu mogućnost.

Prema talijanskim portalima, Inler je bliži prelasku u Fiorentinu, a s Napolijem ima ugovor još godinu dana. U Englesku mu se baš i ne ide.

Iz Atalante je, pak, dogovoren dolazak braniča Yohana Benalouane za 5,6 milijuna funti.
 

Pročitajte više