Prijelazni rok: "Novi Pele" i junak Football Managera u 26-oj potpisao za 13. klub u karijeri!

Foto: Screenshot/fcbarcelona.cat, Hina, Getty Images/Guliver Image

SVAKI DAN do kraja prijelaznog roka, na Indexu pratite vijesti s ljetne tržnice nogometaša.
 
Freddy se vratio u Ameriku nakon Portugala, Monte Carla, Turske, Srbije, Finske...
 
Nemaju svi sreću postati Di Maria, Schweini ili Shaqiri, pa da se oko njihovog imena povodom prijelaznog roka vrte milijuni i velikani. Jedan od njih je Freddy Adu (26), iako je prije desetak godina bio proglašavan Novim Peleom, kada je mladi Ganac doseljen u Ameriku sa 14 godina zaigrao u prvoj ligi, a za reprezentaciju SAD-a već kao 16-godišnjak.
Slijedio je veliki prelazak preko velike bare, u Benficu, ali se genijalni mladi ofenzivac tamo nije naigrao, nego je vrijeme provodio na posudbama, od Monaca do Rizespora. Slijedio je povratak u Ameriku, pa Brazil, Srbija (Jagodina), Finska, da bi junak igrice Football Manager danas završio u američkom drugoligašu Tampa Bay Rowdies, gdje je izazvao veliki interes medija.

Downing više neće biti pod Bilićevom komandom: Nakon šest godina vraća se u rodni Middlesbrough

Stewart Downing, lijevo krilo ili ofenzivni veznjak, tjedan dana prije 31. rođendana vraća se kući u Boro za 5 milijuna funti (7 milijuna eura) odštete njegovom dosadašnjem klubu West Hamu.

 
Ostalo je da samo prođe liječnički pregled sutra ujutro, nakon čega će potpisati petogodišnji ugovor s klubom iz rodnog grada, u kojem je započeo karijeru i proveo osam godina, prije nego što je po dvije sezone igrao za Aston Villu, Liverpool (za njega platio čak 20 milijuna funti odštete) i West Ham, koji ga je prije dvije godine Redsima platio onoliko za koliko ga danas prodaje. U novom Bilićevom klubu, Downinga mijenja Payet, doveden prošlog mjeseca iz Marseillea.
 
Pedro u Chelseaju
 
Krilni napadač Barcelone Pedro (27) karijeru će nastaviti u engleskom prvaku Chelseaju, a transfer bi trebao biti dovršen sljedećeg tjedna, objavili su britanski mediji.

Vrijednost transfera procjenjuje se na 31 milijun eura, a Pedro bi trebao potpisati četverogodišnji ugovor sa Chelseajem.

Prošle sezone Pedro je imao skromnu minutažu u Barci, a tako bi vjerojatno bilo i u predstojećoj sezoni, jer u napadu "caruju" Messi, Neymar i Luis Suarez.

Za Pedra su bili zainteresirani i Arsenal, Liverpool te Inter.

United bi PSG-u uzeo Cavanija, Di Maria prema Parizu

I dalje je burno na Old Traffordu. Iz Manchester Uniteda po svemu sudeći odlazi Angel Di Maria, Argentinac je na pragu PSG-a, ali još nije dogovoreno što će Crveni vragovi dobiti zauzvrat. Iako se spominjala odšteta od oko 60 milijuna eura, postoji opcija i razmjene igrača, u kojoj bi u Manchester otišao Edinson Cavani. Ovu informaciju također donosi Daily Star.

United je Di Mariju doveo iz Reala prije dvije godine za čak 75 milijuna eura. 
 
Bilić čeka nova pojačanja
 
Slaven Bilić slaže momčad za debitantsku sezonu u Premiershipu. U West Ham navodno želi dovesti i napadača Manchester Uniteda Javiera Hernandeza, koji je prošlu sezonu igrao na posudbi u Real Madridu. Za meksičkog napadača spremni su ponuditi oko 10 milijuna eura. Bilić s West Hamom čeka europski sudar s Birkirkarom, a o transferima ne želi govoriti.

"Neću pričati o igračima koji nisu ovdje. Trudimo se biti aktivni u prijelaznom roku. Još uvijek pokušavamo pojačati momčad", rekao je hrvatski trener.
 
Juventus predstavio Khediru
 
Sami Khedira predstavljen je kao novi igrač Juventusa, 28-godišnji Nijemac stiže u Torini oživjeti svoju karijeru koja stagnira od teške ozljede koljena. Nju je imao 2013. godine, nakon čega se nije uspio sasvim vratiti na prijašnju razinu.
 
 
Roma i Napoli potvrdili zvučne ostanke
 
Roma je objavila kako je dogovorila produženje ugovora sa Seydouom Keitom, 35-godišnjak će još godinu dana igrati na Olimpicu.
 
Također, iz Napolija uvjeravaju kako Gonzalo Higuain, njihov prvi napadač, ne ide nigdje. "Nema nikakve šanse da Gonzalo ode iz Napolija", izjavio je predsjednik tog kluba Aurelio De Laurentiis za talijanski Mediaset.
 
Stoke napad pojačao mladim ofenzivcem Barcelone
 
Giovani Dos Santos je novi igrač Los Angeles Galaxyja, Marca piše kako je Meksikanac potpisao ugovor na četiri i pol godine s novim klubom.
 
Zanimljiv posao napravio je Stoke, koji je u svoje redove doveo mladog napadača Barcelone. Moha El Ouirachi je 19-godišnjak koji bi trebao biti pojačanje u ofenzivnom dijelu ovog kluba iz Premiershipa.
 
 
Halilović će ostati na Camp Nouu
 
Alen Halilović se pojavio na prvoj prozivci Luisa Enriquea, no njegova budućnost na Camp Nouu bila je neizvjesna. Spominjalo se kako će otići na posudbu u Sevillu, uslijed povratka Denisa Suareza s posudbe u Barcu. 
 
Međutim, FIFA je zbog ranije kazne Kataloncima zaustavila povratak Suareza iz Seville u Barcu prije dogovorenog roka posudbe, koja traje još godinu dana. To znači da Halilović ne ide na Sanchez Pizjuan, već će vjerojatno "plesati" između prve i druge momčad u Barceloni.
 
Kovačić ne ide iz Intera
 
Mateo Kovačić demantirao je mogućnost odlaska iz Intera u ovom prijelaznom roku. Ranije se spominjao interes Liverpoola, zadnjih dana priča se kako je 21-godišnjak želja Bayera iz Leverkusea, ali hrvatski reprezentativac neće mijenjati klub. "Želim biti Interov Pirlo", poručio je pred nove izazove s Nerazzurrima.
 
Porto doveo pojačanje iz Benfice
 
Porto je osigurao još jedno pojačanje, nakon što je iz Real Madrida stigao Iker Casillas koji je danas odradio prvi trening s novom ekipom. 

Portugalski doprvak doveo je Maxija Pereiru bez odštete nakon što mu je istekao ugovor s najvećim rivalom Benficom.

Škotski velikan, danas drugoligaš, Glasgow Rangers potpisao je ugovor s 18-godišnjim Jordanom Thompsonom, koji je ovog ljeta napustio Manchester United.
 
Na Etihadu žele De Bruynea
 
Na Etihadu ne miruju, nakon što su doveli Sterlinga za 68 milijuna eura, izgleda da bi novi član Cityja mogao postati i Kevin de Bruyne. Prema pisanju engleskog Daily Stara Građani su spremni za belgijskog ofenzivca Wolfsburgu dati oko 40 milijuna funti, ali zasad je cijeli ovaj slučaj u sferi glasine.
 
United lovi Lewandowskog, ali neće biti jeftin
 
Također, nakon interesa Uniteda za Lewandowskog, u poslu u sklopu kojeg se spominjala odšteta od 35 milijuna funti, oglasio se i menadžer Poljaka. "Lewandowski neće biti jeftin, ponuda mora biti znatno viša od 35 milijuna funti kako bi Bayern razmislio o prodaji", poručio je Cezary Kucharski.
 
U međuvremenu, dok se čekaju potvrde novih transfera Uniteda, stigle su slike s prvih treninga Schweinsteigera u novom klubu.
 
 
Mandži se možda smanji konkurencija, Llorente zanimljiv Realu
 
Sky Sport Italia donosi vijest kako je Fernando Llorente, Mandžukićev suigrač u Juventusu, na meti Liverpoola i Real Madrida, a spominje se i interes Tottenhama. Ipak, od svih spomenutih, izgleda da ga najviše želi Rafa Benitez u Madridu.
 

 

Pročitajte više