Prijelazni rok: Real otvorio mjesto za Kovačića, Llorente u Sevilli

Foto: Twitter

ULAZIMO u posljednje dane prijelaznog roka, kojeg svakodnevno pratimo na Indexu.

Novi Xabi ispao Woodgate ili Anelka
 
Prije dvije godine Asier Illarramendi (25) za čak 32 milijuna eura prešao je u Real Madrid iz Real Sociedada. Rekordni iznos koji je klub platio za nekog španjolskog igrača pravdao se objašnjenjima da je koštao toliko jer je nasljednik drugog slavnog Realovog Baska. Illarra je dobar igrač, ali ni blizu nije Novi Xabi Alonso, pa se nakon dvije godine provedene većinom na klupi Reala vratio u matični Sociedad.

Illarramendi je potpisao na šest godina za klub s Anoete, a Real dobiva 17 milijuna eura odštete, pa nije teško izračunati da su na dvosmjernom prometu baskijskog defenzivnog veznjaka izgubili otprilike koliko su braća Mamić sinoć zaradila.
 
Llorentea je Juve pustio kako ga je i doveo - besplatno
 
Još jedna baskijska zvijezda nije ispunila očekivanja u velikom stranom klubu, pa se također nakon dvije godine vraća u domovinu. Fernando Llorente (30) došao je u Juventus kao slobodan igrač Athletic Bilbaa, ali prošle sezone izgubio je mjesto u prvoj momčadi (18 postignutih golova u prvoj sezoni 2013/14) od Morate pa je prošle sezone poentirao samo devet puta, a Mandžukićevim dolaskom znalo se da je definitivno prekobrojan.

Juventus ga je pustio bez odštete, tako pišu španjolski mediji, demantirajući Talijane koji tvrde kako je Sevilla platila 10 milijuna eura. Pobjednik Europa Lige i povratnik u Ligu prvaka zaključuje tako ljetni prijelazni rok u kojem je prije Llorentea kupio N'Zonzija, Kakutu, Ferreieru, Ramija, Escudera, Krohn-Dehlija, a posudio Immobilea.
 
Valdes u Bešiktašu
 
Victor Valdes (33) napušta Manchester United i odlazi u turski Bešiktaš! Za engleski klub, u koji je stigao početkom ove godine, branio je samo dvije utakmice u Premierligi.
 
Valdes je stigao u ManU kao slobodan igrač nakon što je 14 godina proveo u Barceloni. Njegov boravak na Old Traffordu obilježile su česte svađe s menadžerom Louisom van Gaalom zbog čega je završio u B momčadi i bilo je jasno kako slijedi njihov razlaz.

Valdes će u Bešiktašu zamijeniti Cenka Gonena koji je preselio u Galatasaray.
 
Fellaini će biti Unitedova "devetka"?
 
Navijači Uniteda nadaju se da će do kraja prijelaznog roka na Old Trafford stići napadač svjetske klase, ali Louis van Gaal u Marouaneu Fellainiju vidi rješenje problema.
 
"On može igrati i na poziciji devetke i desetke. Može igrati i u sredini terena. Jako važan igrač."
 
 
Krychowiak u Arsenal, Blaszczykowski u Liverpool?
 
Sevillin veznjak Grzegorz Krychowiak karijeru bi mogao nastaviti u Arsenalu, koji bi za njega platio 30 milijuna eura. 
 
Za drugog Poljaka, Jakuba Blaszczykowskog, zainteresiran je Liverpool, koji je spreman poslati ponudu dortmundskog Borussiji.
 
Witsel u Juventusu?
 
Juventus bi do kraja prijelaznog roka mogao dovesti Alexa Witsela iz Zenita. Belgijski ofenzivac odbio je produljiti ugovor s ruskim klubom, a Talijani traže nogometaša sličnih karakteristika.
 
Barcelona: Neymar nije na prodaju
 
"Neymar u Manchester Unitedu? Ha-ha. Neymar nije na prodaju, sretan je u Barceloni", poručio je Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu. Tako je propao još jedan veliki transfer Manchester Uniteda ovog ljeta nakon što "Crveni vragovi" nisu uspjeli dovesti Garetha Balea, Pedra i Thomasa Mullera.
 
Perišić zatražio transfer iz Wolfsburga
 
Ivan Perišić je službeno od Wolfsburga zatražio transfer u Inter, objavila je Gazzetta. Milanski klub mu je pripremio petogodišnji ugovor prema kojem će po sezoni zarađivati 2,5 milijuna eura.
 
Osim Perišića, Inter želi dovesti i ofenzivca PSG-a Ezequiela Lavezzija.
 
Borba za Kokorina
 
Arsenal želi dovesti Aleksandra Kokorina, ruskog nogometaša. Osim Arsenala, s 24-godišnjim napadačem moskovskog Dinama povezuju se i PSG, Manchester United, Tottenham i Zenit.
 
Bilić želi Adebayora, Zazu i Antonija
 
Slaven Bilić, menadžer West Hama, želi dovesti dvojicu napadača - Emmanuela Adebayora iz Tottenhama i Simonea Zazu iz Juventusa.
 
 
 
Bilić prati i krilnog nogometaša Nottingham Foresta Michaila Antonija. Za 25-godišnjaka je spreman ponuditi oko pet milijuna funti.
 
Everton ponudio pet milijuna funti za Fazija
 
Everton je poslao ponudu od pet milijuna funti za središnjeg braniča Tottenhama Federica Fazija, koji se ranije ovog ljeta povezivao s West Bromwich Albionom.
 
Carragher: Balotelli je jedna od najvećih Liverpoolovih pogrešaka
 
"Još uvijek ne mogu vjerovati da je Liverpool prošle sezone doveo Marija Balotellija. To je jedna od najvećih pogrešaka u povijesti kluba", smatra Jamie Carragher. Podsjetimo, Balotelli se jučer vratio u Milan nakon katastrofalne sezone u Engleskoj.
 
 

Pročitajte više