Primitivni incident oduševio hrvatske navijače u Sofiji

Foto: Screenshot; Video: Sportal.bg

NAVIJAČI Bugarske i Hrvatske dva dana su se sukobljavali po Sofiji, no na stadionu se, pored gađanja bakljama, dogodio se primitivni potez jednog bugarskog navijača.

Navijač Levskog, čija je navijačka skupina u prijateljskim odnosima s BBB-ima, donio je na stadion transparent "Srbe na vrbe" kako bi pokazao da nisu svi bugarski navijači dobri sa srpskim koji su udruženi napadali Hrvate.

Hrvatski navijači incident nagradili pljeskom, Bugare bi zbog transparenta mogla kazniti UEFA

Takav incident, koji bi Bugarskom nogometnom savezu mogao donijeti kaznu od UEFA-e, oduševio je hrvatske navijače koji su bugarskog navijača nagradili pljeskom prije nego što su ga zaštitari i policija izveli sa stadiona.

Pripadnik Torcide bio nepravomoćno osuđen zbog plakata "Srbe na vrbe" na četiri mjeseca zatvora

Podsjetimo, pripadnik Torcide je prije tri godine nepravomoćno osuđen na splitskom Općinskom sudu na četiri mjeseca zatvora zbog rasizma i izrade plakata "Srbe na vrbe". Kasnije je ta presuda poništena jer nije dokazano da je ta osoba postavila plakat.

Navijači Levskog su na svoj dio tribine unijeli i zastavu sa slovom "U". Isti navijači su imali i transparent "Marseille 1934", podsjećajući na atentat na Kralja Jugoslavije Karađorđevića u tom francuskom gradu prije 80 godina.

Pročitajte više