Prometan dan na Kantridi, probudili se i u Liverpoolu, moguć odlazak Balotellija

Foto: Montaža Index, Screenshot

I u ponedjeljak ste mogli na Indexu pratiti najsvježije informacije sa siječanjskog nogometnog tržišta. Glasine, tračevi, potvrđeni transferi ili samo nagađanja, o svemu možete pročitati ovdje.
 
Jučer smo večer zaključili s informacijom s Otoka koja glasi kako Manchester United želi po svaku cijenu dovesti Hummelsa iz Dortmunda i Balea z Madrida, a da Louis van Gaal ne pita za cijenu.
 
19:00 Donedavni nogometaš Slaven Belupa Dominik Glavina na probi je u njemačkom drugoligašu Erzgebirge Aueu. Klub iz Koprivnice napustio je bez odštete, a Nijemci su mu, prema navodima njemačih medija, spremni ponuditi ostanak.
 
16:00 - Prometno je i na Kantridi. Nakon Zorana Kvržića, koji odlazi na posudbu u talijansku Speziju, Rijeku je napustio i Mehmed Alispahić. Bivši igrač Dinama sporazumno je raskinuo s Rijekom i potpisao za Sarajevo. > Alispahić napustio Rijeku i potpisao za Sarajevo: "Želim duplu krunu"
 
15:00 - Matija Nastasić novi je nogometaš Schalkea! Dosadašnji branič Manchester Cityja prešao je u momčad iz Gelsenkirchena na posudbu do kraja sezone, kada će Nijemci imati pravo otkupiti ugovor 21-godišnjeg srpskog reprezentativca. Nastasić je 2012. stigao na "Otok" iz Fiorentine.
 
13:10 Prometno je na Anfieldu. Liverpool želi s posudbe iz Lillea vratiti Divocka Origija. Dok s druge strane nema ništa protiv zaraditi koju kunu na Rickieju Lambertu, kojeg bi rado doveli WBA i C. Palace
 
12:30 Navodno je Zlatan Ibrahimović izjavio da osjeća nostalgiju za Čizmom i odmah su počele stizati reakcije iz Serie A. Roma se počela zanimati za Ibru, no njegov agent se samo nasmijao na to:
 
''Nemaju oni novca za Zlatana.''
 
11:40. Gotovo nevjerojatno zvuči informacija koju je je prenio Mirror, ali navodno je Juventus zainteresiran za Balotellijem i nudi čak 14 milijuna funti. Tako barem javlja Mirror.

11:15.
Brendan Rodgers je shvatio da je vrag odnio šalu i da po svaku cijenu mora dovesti pravog napadača u Liverpool. Tako da su glasine o dovođenju Christiana Bentekea iz Ville u Liverpool, o čemu smo i jučer pisali izgleda točne. Štoviše, Rodgers je pripremio i 15 milijuna funti koje će prebaciti na Villin račun za ovog belgijskog napadača.
 
10:45 Avantura Marija Balotellija u Liverpoolu izgleda da je završila prije nego li je i počela. Uprava kluba ga se želi riješiti, a umjesto njega dovesti Gonzala Higuaina iz Napolija. Da je taj transfer izvediv pokazuje i interes Napolija za Liverpoolovim Lucasom, pa nije menoguće da se dogodi i neko ''prebijanje''. Također, Lucasa žele i Inter i Sampdorija.
 
10:45 Arsene Wenger panično traži kvalitetnog obrambenog igrača s obzirom da je Mathieu Debuchy jučer protiv Stoke City dislocirao rame i nije poznato koliko će biti van terena.
 
10:30 Jučer se zavrtila priča kako Siniša Mihajlović želi u vrhu napada Sampdorije slavnog, ali ipak već pomalo ostarjelog Samuela Eto'oa. Talijanski mediji su pisali da su njih dvojica uz ugodan telefonski razgovor rapravljali o mogućnosti prelaska Kamerunca u Genovu. Ipak, ništa od svega toga. Štoviše, Mihajlović je porekao da je razgovor s Eto'om uopće i vođen. 
 
9:30 Ponovno je proradila veza Rijeka-Spezia, na posudbu do ljeta u talijanskog drugoligaša ide Zoran Kvržić. Potvrđeno je tako ono što se nagađalo posljednjih dana.
 
"Istina je da su mi malo pomiješane emocije jer mi je period koji sam proveo u Rijeci najljepši u karijeri. No zadovoljan sam, tko se ne bi htio okušati u talijanskoj ligi", rekao je reprezentativac Bosne i Hercegovine prilikom odlaska.
 
Što se tiče događanja u HNL, dodajmo da je Dražen Pilčić, bivši napadača Pomorca, stigao u Zadar, a Štimac je najavio dolazak na posudbu nekih igrača iz Rijeke i Hajduka. Također, iz kluba gotovo sigurno odlazi Weitzer, spominje se Split, dok je moguć odlazak i mladog Domagoja Muića.
 
8:00 Jutro počinjemo s najsvježijim vijestima iz Katalonije, koje glase kako Barcelona polako izlazi iz krize politike i rezultata te se nakon dvije uvjerljive pobjede, protiv Elchea i jučer protiv Atleticasve mane priča o trzavicama i sukobima, a sve više o zajedništvu.
 
''Vaš sam za 500 milijuna funti'', navodno je poručio Leo Messi upravi Chelsea nakon prošlotjednog bojkota trenera Louisa Enriquea, koji ga je prošlu nedjelju ostavio na klupi u porazu kod Sociedada.
 
Jose Mourinho je odbacio mogućnost takvog posla, svjestan da mu gazda u posljednje vrijeme financijski baš i ''ne stoji tako dobro'', a da su arapski petrodolari Cityja i PSG-a puno jači od onih Abramovičevih.
 
Ipak, najnovije informacije iz Barcelone kažu da od svega neće biti ništa, a to je poručio i sam Argentinac nakon jučerašnje pobjede nad Atleticom.
 
''Laži, laži i samo laži. Glupo mi je i demantirati svoj odlazak, kad nikad nisam ni rekao da ću otići. A što se tiče nekog mog sukoba s trenerom Enriqueom, to su gluposti. U sasvim smo dobrim odnosima'', rekao je Messi te je dodao:
 
''Moramo biti jedinstveni kao nikad. Nećete ćuti nikakva sranja iz naše svlačionice. Jedino što mi igrači svi skupa zajednički želimo je uspjeh Barcelone'', rekao je slavni Argentinac te je na taj način potvrdio i izjavu Neymara također nakon utakmice s Atleticom.
 

POTVRĐENI TRANSFERI: 

 

 IGRAČ   DOLAZAK   ODLAZAK   PRIJELAZ
 Zoran Kvržić   Rijeka    Spezia    Posudba  
Marin Tomasov  Rijeka Munchen 1860 Slobodan transfer
 Duje Čop    Dinamo    Cagliari    Posudba
 Andrej Kramarić    Rijeka    Leicester City    Potpuni transfer 
 Matija Nastasić   Manchester City    Schalke    Posudba + otkup  
Alessandro Diamanti  Fiorentina Guangzhou Posudba
Xherdan Shaqiri  Inter Bayern Potpuni transfer
Tomaš Kalaš Middlesbrough Chelsea Posudba
Andrija Vuković Balikesirspor Split Potpuni transfer
Željko Brkić Cagliari Udinese Posudba
Miguel Layun Watford Granada Potpuni transfer

 Victor Valdes 

 Manchester United   Barcelona   slobodan transfer 
 Alejandro Gonzales  Calgiari  Verona   posudba 
 Edimar   Cordoba   Chievo   posudba 
 Michael Keane   Burnley   Manchester United   potpuni transfer 
 Tod Kane   Nottingham F  Chelsea   posudba
 Lewis Baker  Sheffield W   Chelsea   posudba 
 Masahudu Alhassan  Latina   Genoa   posudba
 Mauricio Pinilla   Atalanta   Genoa   posudba 
 Lass   Granada   Rayo V.  posudba 
 Cani   Atletico Madrid   Villarreal   posudba 
 Mauro Zarate   QPR   West Ham   posudba 
 Fernando Torres   Atletico Madrid   Milan   posudba
 Oriol Riera   Deportivo   Wigan   posudba 
 Alessio Cerci   Milan   Atletico Madrid   posudba 
Egor Filippenko  Malaga  BATE   potpuni transfer 
 Mark Schwarzer   Chelsea    Leicester    Slobodan transfer 
 Mehmed Alispahić   Rijeka    Sarajevo    Slobodan transfer 
 Lukas Podolski   Inter   Arsenal    Posudba 
 Enzo N. Perez   Benfica  

 Valencia  

 Potpuni transfer 

 

Pročitajte više