Propalo dizalo sa Zoranom Gobcem: "Tužit ćemo odgovorne"

Foto: Ante Čizmić / Cropix

STRAŠAN šok doživjeli su čelnici Hrvatskog rukometnog saveza u Španjolskoj. Nakon utakmice sa Španjolskom predsjednik HKS-a Sandi Šola i dopredsjednik Zoran Gobac proživjeli su nesreću u dizalu dvorane Caja Magica.

Dok su se spuštali s vrha dvorane pukla je sajla koja drži dizalo, a pad je zaustavio sigurnosni sustav oko trećeg kata. Vatrogasci su ih brzo izvukli na sigurno, a nitko nije ozlijeđen.

Lift u sportskoj dvorani Caja Magica u Madridu, u kojem su bili predsjednik HRS-a Sandi Šola, dopredsjednik Zoran Gobac, hrvatski veleposlanik u Španjolskoj Neven Pelicarić i još nekoliko osoba u jednom je trenutku zbog puknuća sajle propao dvadesetak metara i za dlaku je izbjegnuta tragedija.

"Doživjeli smo velike strahove. Bila je visina od 20 metara, sve je propalo i otpala su vrata. Sat vremena smo visili i onda su nas pomoću protupožarnih ljestvi izbacili van, što je bilo vrlo nezgodno jer ne znaš hoće li te prikliještiti ili će pasti. Katastrofa. Ostali smo visjeti jedno dva i pol metra. Samo je problem što ne možeš od tamo izaći", rekao je Media servisu Gobac i najavio da će hrvatska delegacija zbog pretrpljenog straha tužiti vlasnike objekta.

"Mi smo dali punomoć našem odvjetniku Grahovcu koji se sada bavi s time, pa ćemo vidjeti", poručio je Gobac te najavio i svoja očekivanja od večerašnje utakmice s Bjelorusijom.

Gobac stao uz Golužu: "Nisam kritizirao ni Červara 2007."

"Mi današnjom utakmicom i eventualnom pobjedom osiguravamo peto mjesto i to je onaj naš prvi cilj koji smo si zadali, a onda ćemo vidjeti što dalje", naglasio je Gobac.

Iako 2007. godine nije bio presretan odlukom Line Červara i igrača na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, kada nisu željeli kalkulirati već su izabrali teži put i naposlijetku ispali u četvrtfinalu od Francuske, Gobac je ovaj put čvrsto stao iza Golužine odluke da ne bira protivnike.

"Mi nismo kalkurirali. Nisam nikoga kritizirao, niti 2007. godine niti sada. Naša zajednička odluka bila je da ne biramo protivnika i da igramo pošteno, pa što bude bude. Recite slobodno da oni igrači koji komentiraju vodstvo Saveza da je vodstvo Saveza inzistiralo da se ide na pobjedu", pojasnio je Gobac.

Balić i Metličić i dalje kandidati za reprezentaciju

U Madridu se Gobac napokon uspio vidjeti s Ivanom Balićem. Je li napokon riješen slučaj koji je tjednima zaokupio pažnju sportske javnosti?

 "Nije tu ni bilo nikakvih problema. S Ivanom nema od prvog dana problema. On je u statusu u kakvom su i Pero Metličić i ostali igrači koji aktivno igraju. Dok aktivno igraju, oni su kandidati za reprezentaciju, a mi ne možemo odlučivati kad će bit pozvani na koju akciju. To je stav izbornika hoće li ih zvati ili neće", zaključuje Gobac.

Pročitajte više