Prosinečki preporodio Azerbajdžan

Foto: AFFA

ROBERT PROSINEČKI debitirao je na klupi Azerbajdžana u prijateljskoj utakmici sa Šahtarom iz Donjecka. Ukrajinci su slavili sa 2:1 (1:1), a kapetan Šahtara i Hrvatske Darijo Srna propustio je susret zbog ozljede.

Costa je doveo Šahtar u vodstvo u 37. minuti, Alesgerov je izjednačio u 43., a Ismaily u 67. zabio za pobjedu Šahtara, koji je svako poluvrijeme igrao s drugom postavom dok je Prosinečki ozbiljno shvatio ovaj test pred nastavak kvalifikacija za Euro 2016. u istoj skupini u kojoj je i Hrvatska.

Azerbajdžanski mediji pišu kako je "završilo sušno razdoblje Bertija Vogtsa", te da je Prosinečki hrabro postavio momčad protiv "Rudara" koji je bez primljenog gola izdržao protiv moćnog Bayerna u osmini finala Lige prvaka.

"Nakon kaosa kojeg je ostavio Vogts, Prosinečki je pobudio optimizam"

"Šahtar je jedna od najjačih momčadi Europe. Igrali smo dobro prvo poluvrijeme, ali trening utakmica je nešto drugo. Vidio sam što moji igrači mogu, zadovoljan sam igrom, i nastavljamo raditi. Mislim da možemo biti još bolji", rekao je Prosinečki nakon utakmice.

Prosinečki je iznenadio Azere zamjenom pozicija krilnih igrača što je dovelo do krasnog gola kojeg je pohvalio i Šahtarov trener Mircea Lucescu. Tamošnji novinari pišu kako je za razliku od Vogtsove momčadi, ova Robijeva ostala u igri nakon primljenog gola, a hrvatski trener pored terena je dizao igrače povicima "hajde" i "bravo". U drugom dijelu je riskirao odjednom promijenivši čak osam igrača. Mladi i neiskusni igrači nisu se najbolje snašli, u sredini je nastao kaos, a Šahtar iskoristio priliku i odnio pobjedu.

"Čini se da je Prosinečki nekako pronašao put do duše azerbajdžanskih igrača i iz njih izvukao maksimum. Nakon kaosa koji je ostavio Vogts, ova momčad ostavila je dobar utisak unatoč porazu, a u navijačima se ponovo probudio optimizam", piše Azerifootball.com.

Pročitajte više