Prošle godine su ga otjerali, a sada ga dovode za 25 milijuna dolara: Linsanity ponovo u Houstonu!

JEREMY LIN, senzacija NBA lige prošle sezone, novi je član Houston Rocketsa nakon što New York City nije izjednačio ponudu momčadi iz Teksasa.

"Dobro došao u Houston JLin7! Ovoga puta namjeravamo ostati zajedno. Zavoljet ćeš 'crvenu naciju'", napisao je na Twitter-profilu generalni menadžer Houstona Daryl Morey.

Knicksi su imali mogućnost do ponoći da izjednače ponudu Rocketsa od 25,1 milijun dolara za tri godine koliko su ponudili Linu, a ovaj to potpisao. Nakon što to nisu napravili, nedraftirani playmaker mogao je ponovno početi pakirati stvari za Teksas. Bit će to po drugi put u svega godinu dana da Lin postaje igrač Houstona. Rocketsi su ga prošle sezone, nakon dvije pripremne utakmice, otpisali iz kluba. Razlog je bio prenatrpani roster s igračima koji igraju na poziciji razigravača.

Lin se zahvalio New Yorku te njegovim navijačima za prošlu sezonu.

"Zahvalan sam Knicksima i New Yorku na podršci prošle sezone. Bez razmišljanja mogu reći da je to bila najbolja godina mog života! Zauvijek zahvalan!", napisao je Lin na svom Twitter-profilu.

Student s Harvarda svoju je avanturu u Knicksima započeo tako što je spavao po kaučevima apartmana svog brata, a kasnije i suigrača Landryja Fieldsa. Nakon niza ozljeda razigravača u momčadi, trener Mike D'Antoni je jednostavno bio prisiljen gurnuti "štrebera" u igru i njegov san je postao java. Lin se kroz nekoliko tjedana profilirao u ključnog igrača Knicksa, a njegovo je lice bilo po svim magazinima i plakatima.

Na samom kraju regularnog dijela sezone ozlijedio je koljeno, te je morao biti podvrgnut operaciji zbog koje je propustio seriju doigravanja protiv Miami Heata.

Lin je u 35 utakmica prošle sezone u prosjeku ubacivao 14,6 poena po utakmici i upisivao 6,2 asistencije.

Pročitajte više