Protivnici Modrih briljiraju: Porto svladao Bragu, Dinamo pregazio Arsenal

NOGOMETAŠI Porta svladali su u derbiju desetog kola Primeire Bragu s 2:0.  Sve do 90. minute nije bilo pogodaka, a onda su na scenu stupili sjajni Portovi Kolumbijci.

Najprije je odličnim udarcem iz daljine zabio 21-godišnji James Rodriguez, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade domaćeg vratara Beta matirao i 26-godišnji Jackson Martinez kojem je to deveti pogodak sezone u Primeiri.

Rodriguez na kontu ima sedam golova i pet asistencija. Porto trenutno drži vrh prvenstvene ljestvice s 26 bodova koliko ima i drugoplasirana Benfica. Braga na trećem mjestu zaostaje devet bodova za vodećim dvojcem.

Dinamo Kijev uvjerljiv protiv gradskog rivala


Dodajmo kako su nogometaši kijevskog Dinama pobijedili gradskog suparnika Arsenal s čak 4:0. Nigerijac Brown Ideye je bio dvostruki strijelac za momčad Olega Blohina, a po jedan su pogodak dodali Jevgen Hačeridi i Oleg Gusjev.

Hrvatski je reprezentativac Ognjen Vukojević u igru ušao u 86. minuti, dok Nike Kranjčara nije bilo u zapisniku. Poznato je, kijevski će Dinamo 4. prosinca gostovati na Maksimiru. Spomenimo još da su Kijevljani u nedjelju igrali u sljedećem sastavu: Koval - Betao, Hačeridi, Danilo Silva, Taiwo - Gusev, Garmaš (od 46. Bogdanov), Dudu, Haruna (od 60. Jarmolenko), Veloso (od 86. Vukojević) - Ideye.

Pročitajte više