Protivnik po mjeri: Hrvatske rukometašice u četvrtfinalu protiv Španjolske

HRVATSKE rukometašice doznale su svoje protivnice u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Dobra vijest je ta da se ostvarila želja izborniku Vladimiru Canjugi, jer će njegove izabranice prolaz u polufinale tražiti preko Španjolske.

Naime, Španjolska je u svojoj posljednjoj utakmici u skupini B slavila protiv Norveške 20:25 te je tako osvojila treće mjesto u grupi.

Hrvatska preko Španjolske došla na Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice svoj su nastup u Londonu izborile upravo u Španjolskoj. Naime, tamo se igrao kvalifikacijski turnir za OI, a rukometašice su nakon poraza od Nizozemske situaciju morale vaditi preko Argentine i Španjolske. Iako Argentinke nisu bile protivnik po mjeri, hrvatske su reprezentativke protiv Španjolske briljirale te su izborile prvi povijesni nastup na Olimpijskim igrama.

"Imamo šanse protiv njih"

Tri mjeseca nakon te povijesne utakmice, sudbina je ponovno spojila Hrvatsku sa Španjolskom.

"Kao da nam je suđeno da igramo protiv njih. Igrali smo protiv Španjolske u Danskoj, pa zatim u kvalifikacijama za OI, pa smo si ih pozvali na pripreme za Igre", prokomentirao je Boris Dvoršek, pomoćni trener hrvatske reprezentacije.

"Njih smo htjeli, protiv njih možemo igrati i imamo šanse za prolazak u polufinale", poručio je Bota za HTV.

Franić: To je naša utakmica života



Njegovo mišljenje dijeli i Kristina Franić.


"Imamo dva dana da se pripremimo za njih. Španjolska je odličan protivnik, mi ćemo dati sve od sebe. To je utakmica života koja nas vodi u polufinale Olimpijskih igara. To je jedan veliki san svih nas rukometašica", poručila je Franić.

Hrvatske rukometašice, osim u kvalifikacijama za OI, Španjolsku su porazile prije polaska u London. Nakon što su u prvoj pripremnoj utakmici Španjolke slavile 27:29, Hrvatice su im vratile za taj poraz te su na krilima Anite Gaće i Mirande Tatari u drugoj pripremnoj utakmici slavile 30:26.

Hrvatska je pobjedom protiv Rusije i Crne Gore pokazala sav svoj potencijal. U slučaju da preskoče Španjolsku, Hrvatice bi bile ravnopravni kandidati za osvajanje neke od olimpijskih medalja.

"Mi smo najveće iznenađenje, mi smo legitimni kandidati za borbu za medalje. Igramo dobro i teško da će nas netko dobiti lagano", tvrdi Dvoršek.

"Mi smo spremni za još", za kraj će. 

OI, rukomet (žene), 5. kolo:

A skupina:

Hrvatska – Velika Britanija 37-14

Rusija – Crna Gora 25-25

Brazil – Angola 29-26

Redoslijed: 1. Brazil 8, 2. Hrvastka 8. 3. Rusija 7, 4. Crna Gora 5, 5. Angola 2, 6. Velika Britanija 0

B skupina:

Južna Koreja – Švedska 32-28

Španjolska – Norveška 25-20

Francuska – Danska 30-24

Redoslijed: 1. Francuska 9, 2. Južna Koreja 7, 3. Španjolska 7, 4. Norveška 5, 5. Danska 2, 6. Švedska 0

Parovi četvrtfinala:

Brazil – Norveška, Južna Koreja – Rusija, Hrvatska – Španjolska, Francuska – Crna Gora

Pročitajte više