Prpic nakon gola Znojmu: Sad idemo po pobjedu u gostima

MEDVEŠČAK je odlično otvorio doigravanje EBEL-a. U prvoj utakmici četvrtfinala u Domu sportova su slavili nad češkim Znojmom 3:1. Medvjedi su tako uhvatili prvi bod u utrci do četiri pobjede.

"Prva playoff utakmica uvijek je energična. Tu energiju uspjeli smo kontrolirati većim dijelom susreta. Krenuli smo čvrsto i bili smo dominantni, a detalji su odlučivali na obje strane. Powerplay nam nije bio najbolji, dok je Znojmo dobro odigrao situacije s igračem manje. Oba su golmana odigrala dobro. Kada uđeš u playoff, znaš što ti je činiti. Moraš raditi što manje grešaka ako želiš pobijediti, igrati fizičku, pametnu i čvrstu igru, završavati checkove i zabijati golove. Samo će takva momčad osvojiti prvenstvo", rekao je trener Medveščaka Marty Raymond.

Letang: Svi moramo pridonijeti

Goste iz Češke načeo je kapetan Alan Letang već u drugoj minuti utakmice.

"Playoff je vrijeme kada u svakom susretu svi igrači nešto pridonesu momčadi i pobjedi. Možda će već u idućoj netko drugi zabiti pogodak. Ovo je serija od sedam utakmica u kojoj moraš dobiti četiri. Prvu smo dobili, ali moramo to zaboraviti i koncentrirati se na drugi susret u Znojmu gdje nas čeka prava borba. Sve ono što smo odigrali loše, analizirat ćemo i popraviti. Želimo ustaliti igru kakvu smo odigrali u prvoj trećini", rekao je Letang.

Prpic: Idemo ukrasti pobjedu u gostima


Znojmo je u 53. stiglo do 2:1, ali za miran kraj utakmice pobrinuo se Joel Prpic koji je zabio za pobjedu.

"Nisam ja donio pobjedu. Za to je zaslužna cijela momčad. Kao stariji trebam voditi primjerom. Igrali smo dobro. Lix je bio odličan na golu, ali je i cijela obrana, koju je predvodio Alan Letang kao kapetan, bila sjajna. Moja linija s Frankom i Kinom odigrala je isto jako dobro, mogli smo i više zabiti", izjavio je Prpic i najavio pobjedu u gostima.

"Nadamo se pobjedi. Ne ulazimo u utakmice s namjerom da gubimo. Dobili smo prvu kod kuće, a sada idemo ukrasti jednu u gostima i čim više skratiti seriju. Ovo je sigurno utakmica od velike važnosti, ali dobijemo li je ili izgubimo, neće biti puno vremena za tugovanje ili veselje. Kako god završilo, ne treba se zato uzbuđivati. Ako izgubimo nije kraj svijeta, nije sedma utakmica. Ali ako dobijemo, rekao bih da smo onda u dobitnoj situaciji", zaključio je najstariji igrač Medveščaka.

Pročitajte više