Prva žena Hajduka: Navijači, suzdržite se od pirotehnike

Foto: Hina

 DAN uoči najvećeg hrvatskog derbija na Poljudu (15 sati) prva žena Hajduka Branka Ramljak pozvala je navijače na korektno navijanje.

> Utakmica najvećeg rizika: Priopćenje PU splitsko-dalmatinske vezano za derbi

> Krznar umjesto bolesnog Mamića najavio derbi: Bod nas ne bi zadovoljio1

> Špaco: Dinamo? Moram pitati Vukasa. Imaju odličnog trenera ali nemaju Hajdukov duh


"Uoči najveće utakmice hrvatskog nogometa, subotnjeg derbija Hajduka i Dinama na Poljudu, pozivamo naše navijače da dođu podržati našu mladu momčad i da se pritom ponašaju fer i korektno", poručila je Ramljak.

Posljednji derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru nije odigran zbog bojkota splitskog kluba koji se solidarizirao s navijačima kojima je zabranjen ulaz na tribine. Nakon toga uslijedio je skup više od 30 000 ljudi na splitskoj rivi na kojemu se tražila smjena vodstva HNS-a.

Policija je i ovaj put spremna na incidente, a već jučer privedeni su prvi Dinamovi navijači koji su, navodno, u Split putovali s bakljama i palicama.

Ramljak je pozvala navijače Hajduka na mirno navijanje i izbjegavanje incidenata.



"Hajduk ima brojnu i privrženu publiku. Mi nemamo konkurenciju u našoj ligi po broju gledatelja (imamo više od 6200 pretplatnika) i zato vjerujemo da će derbi privući veliki broj gledatelja koji će napraviti odličnu atmosferu. Apeliramo na naše navijače i na sve gledatelje da se suzdrže od korištenja pirotehnike i bengalki jer će samo tako pomoći Hajduku da ne trpimo nove financijske sankcije".

"Neka ova utakmica opravda epitet najvećeg derbija hrvatskog nogometa i neka je obilježi kvalitetan nogomet na terenu i pozitivna atmosfera na tribinama", poručila je Branka Ramljak.

Pročitajte više